Mac&cheese
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els formatges en general són aliments molt rics en nutrients, però, com més secs són, porten més greixos saturats i colesterol.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de macarrons tipus colze
- 250 ml de llet fresca sencera
- 80 g de formatge cheddar
- 80 g de formatge cantal
- 100 g de formatge pecorino vell
- 30 g de mantega
- 30 g de farina
- 50 ml de nata
- 1 cullerada sopera de mostassa Dijon
- 3 ous
- Sal
- Pebre blanc
PREPARACIÓ
- Ratllem per separat els 80 g de formatge cheddar i 80 g de cantal.
- Posem en un pot d'acer inoxidable 30 g de mantega i 30 g de farina, ho integrem i en deixem coure la farina.
- Escalfem en una olla 250 ml de llet fresca, 50 ml de nata i un polsim de pebre blanc.
- Afegim el roux a l'olla de làctics calents i ho remenem fins que n'aconseguim textura.
- Separem 3 ous, posem els rovells en un bol i les clares en un tàper, que guardarem a la nevera per a una altra preparació.
- Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques i amb una cullerada de mostassa de Dijon.
- Hi afegim els rovells blanquejats i ho remenem.
- Afegim la meitat del cheddar ratllat a la beixamel i l'hi integrem.
- Afegim la meitat del cantal ratllat i l'hi integrem. Ho filmem a pell.
- Bullim 250 g de macarrons tipus colze durant 5 minuts.
- Posem els macarrons bullits a l'olla de la beixamel, hi afegim 1 cullerot de l'aigua de la cocció i la resta dels formatges ratllats. Ho barregem.
- Omplim una safata de forn rodona amb els macarrons amb formatge.
- Ratllem 100 g de formatge pecorino vell per sobre de la safata i l'enfornem a 250º durant 10 minuts.
- Ho traiem del forn i ho servim.