Mac&cheese

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els formatges en general són aliments molt rics en nutrients, però, com més secs són, porten més greixos saturats i colesterol.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 250 g de macarrons tipus colze

  • 250 ml de llet fresca sencera
  • 80 g de formatge cheddar
  • 80 g de formatge cantal
  • 100 g de formatge pecorino vell
  • 30 g de mantega
  • 30 g de farina
  • 50 ml de nata
  • 1 cullerada sopera de mostassa Dijon
  • 3 ous
  • Sal
  • Pebre blanc

PREPARACIÓ

  1. Ratllem per separat els 80 g de formatge cheddar i 80 g de cantal.
  2. Posem en un pot d'acer inoxidable 30 g de mantega i 30 g de farina, ho integrem i en deixem coure la farina.
  3. Escalfem en una olla 250 ml de llet fresca, 50 ml de nata i un polsim de pebre blanc.
  4. Afegim el roux a l'olla de làctics calents i ho remenem fins que n'aconseguim textura.
  5. Separem 3 ous, posem els rovells en un bol i les clares en un tàper, que guardarem a la nevera per a una altra preparació.
  6. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques i amb una cullerada de mostassa de Dijon.
  7. Hi afegim els rovells blanquejats i ho remenem.
  8. Afegim la meitat del cheddar ratllat a la beixamel i l'hi integrem.
  9. Afegim la meitat del cantal ratllat i l'hi integrem. Ho filmem a pell.
  10. Bullim 250 g de macarrons tipus colze durant 5 minuts.
  11. Posem els macarrons bullits a l'olla de la beixamel, hi afegim 1 cullerot de l'aigua de la cocció i la resta dels formatges ratllats. Ho barregem.
  12. Omplim una safata de forn rodona amb els macarrons amb formatge.
  13. Ratllem 100 g de formatge pecorino vell per sobre de la safata i l'enfornem a 250º durant 10 minuts.
  14. Ho traiem del forn i ho servim.
Anar al contingut