Lubia polo (Arròs amb mongetes i carn) - Iran
- Programa: Karakia
- Cuina: Farah Vossoughi, Barcelona
INGREDIENTS
- 1/2 kg d'arròs basmati
- 1/2 kg de carn de xai i de vedella
- 1/2 kg de mongetes
- 2 o 3 cullerades de tomàquet fregit
- anet mòlt
- safrà
- ceba
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Talleu les cebes a tires i les sofregiu. Talleu la carn a trossos per estofar. Renteu les mongetes i talleu-les. Quan la ceba ja sigui cuita, hi afegiu la carn i una mica d'aigua. Deixeu que faci xup-xup una estona i hi afegiu les mongetes. Al cap d'uns quants minuts, hi afegiu el tomàquet, la sal i el pebre.
Paral·lelament, hem de coure l'arròs i reservar-lo. En una cassola alta, poseu-hi una base d'arròs, una capa d'anet mòlt i unes quantes cullerades de l'estofat de carn. Feu un altre bloc amb el mateix ordre d'ingredients i acabeu amb una capa d'arròs. Dissoleu una mica de safrà en aigua calenta i aboqueu aquesta aigua per sobre de l'arròs.
Amb el mànec d'un cullerot, feu un forat al mig d'aquest "volcà" d'arròs i carn, perquè el vapor pugui sortir. Tapeu la cassola de la manera més hermètica que pugueu i deixeu-ho coure uns minuts a foc viu, i després, durant uns 45 minuts a foc lent.
Paral·lelament, hem de coure l'arròs i reservar-lo. En una cassola alta, poseu-hi una base d'arròs, una capa d'anet mòlt i unes quantes cullerades de l'estofat de carn. Feu un altre bloc amb el mateix ordre d'ingredients i acabeu amb una capa d'arròs. Dissoleu una mica de safrà en aigua calenta i aboqueu aquesta aigua per sobre de l'arròs.
Amb el mànec d'un cullerot, feu un forat al mig d'aquest "volcà" d'arròs i carn, perquè el vapor pugui sortir. Tapeu la cassola de la manera més hermètica que pugueu i deixeu-ho coure uns minuts a foc viu, i després, durant uns 45 minuts a foc lent.