Lluç a la marinera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carmen Sibill
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Els alls son un condiment que, a diferencia d'altres verdures, és molt ric en proteïnes i hidrats de carboniAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 lluç de palangre
- 600 g de cloïsses
- 2 ous durs
- 1 raig de conyac
- 1 tomàquet triturat (o 2 cullerades del de pot)
- 100 g de farina
- julivert
- 3 grans d'all picats al morter
- 1/2 l de fumet
- 2 fulles de llorer
- oli d'oliva
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu un bon raig d'oli i un raig de conyac en una cassola, tapeu-la i deixeu-ho coure durant un parell de minuts.
Mentrestant, piqueu els alls amb un morter, afegiu-hi el tomàquet triturat i una mica de sal, remeneu-ho bé, poseu-ho a la cassola amb l'oli i el conyac i les fulles de llorer i deixeu-ho sofregir. Quan el tomàquet estigui dauradet, poseu-hi el fumet i el julivert picat i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi els talls de lluç ja salpebrats i enfarinats i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Quan hagi arrencat el bull, cobriu els talls de lluç amb el suc, tapeu la cassola, apagueu el foc i deixeu-ho coure amb el seu vapor durant 8 minuts. Després, engegueu el foc i deixeu-ho coure durant 5 minuts.Tot seguit, poseu les cloïsses en un cassó sense aigua, tapeu-lo i deixeu-les coure fins que s'obrin.Finalment, afegiu les cloïsses i els ous durs tallats per la meitat a la cassola del lluç, apagueu el foc i deixeu-ho coure amb el seu vapor i amb la cassola tapada durant un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu el lluç amb les cloïsses i els ous durs i salseu-ho tot amb el suc de la seva cocció.
Mentrestant, piqueu els alls amb un morter, afegiu-hi el tomàquet triturat i una mica de sal, remeneu-ho bé, poseu-ho a la cassola amb l'oli i el conyac i les fulles de llorer i deixeu-ho sofregir. Quan el tomàquet estigui dauradet, poseu-hi el fumet i el julivert picat i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi els talls de lluç ja salpebrats i enfarinats i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Quan hagi arrencat el bull, cobriu els talls de lluç amb el suc, tapeu la cassola, apagueu el foc i deixeu-ho coure amb el seu vapor durant 8 minuts. Després, engegueu el foc i deixeu-ho coure durant 5 minuts.Tot seguit, poseu les cloïsses en un cassó sense aigua, tapeu-lo i deixeu-les coure fins que s'obrin.Finalment, afegiu les cloïsses i els ous durs tallats per la meitat a la cassola del lluç, apagueu el foc i deixeu-ho coure amb el seu vapor i amb la cassola tapada durant un parell de minuts més.I ja per acabar, emplateu el lluç amb les cloïsses i els ous durs i salseu-ho tot amb el suc de la seva cocció.