Llonzat amb crosta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    La carn de porc és rica en proteïnes de bona qualitat i en vitamines del grup B i en ferro, cal prendre'n les parts més magres i retirar-ne el greix visible.

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    1 llonzat madurat

    3 patates

    2 xirivies

    3 naps

    3 pastanagues

    3 rovells

    15 piparres

    1 gra d all

    pebre negre

    mostassa de Dijon

    sal

    sàlvia 

    llard

    vi ranci

    oli OVE

    julivert

PREPARACIÓ

  1. Preparem el llonzat: el repelem i n'eliminem les pelleringues. El lliguem, el salpebrem i el reservem.
  2. Separem clares i rovells de 3 ous. Les clares aniran a la nevera per utilitzar-les un altre dia.
  3. Blanquegem els rovells amb les varetes elèctriques. Hi afegim una cullerada de llard i 3 cullerades de mostassa de Dijon.
  4. Pintem i untem el llonzat amb aquesta barreja.
  5. Posem el llonzat en una safata del forn amb reixa a 220º durant 25 minuts.
  6. Pelem i tallem a bresa 3 patates, 2 xirivies, 3 naps i 3 pastanagues.
  7. Salpebrem i saltem els vegetals en una paella amb oli OVE i una cullerada de llard o el tros de llard que hem tret abans al llonzat, 1 all aixafat i unes fulles de sàlvia a xifonada.
  8. Baixem la temperatura del forn a 90º i hi deixem el llonzat durant 1 hora i mitja.
  9. Afegim un raig de vi ranci a la paella. Reservem unes fulles de farigola i romaní i el fonoll i la xirivia de la safata.
  10.  Afegim els vegetals a la safata del forn i ho deixem 1 hora més a 90º.
  11.  Tallem molt petit un manat de julivert i 15 piparres.
  12.  Deslliguem el llonzat i el tallem a racions
  13.  Posem les piparres i el julivert a la safata i ho barregem amb els  vegetals.
  14.  Servim en un plat la barreja de la safata amb el llonzat a sobre.