Llonza llaminera amb cafè
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Llonza llaminera amb cafè
- sofregit de ceba i tomàquet
- llonza llaminera de porc
- grans de pebre negre
- sal de Maldon
- crema de llet
- cafè
PREPARACIÓ
1. Posem els talls de carn en un plat fondo per marinar-los.
2. Hi afegim una mica de sal de Maldon pel damunt i uns grans de pebre negre.
3. Hi afegim bastant oli d'oliva a aquest plat fondo on tenim els talls de carn.
4. Fem un cafè exprés amb la màquina i l'hi afegim. Filmem bé el plat i deixem marinar la carn durant 24 hores.
5. Un cop hagi passat aquest temps, traiem els talls de carn del líquid on s'han estat macerant i els dipositem a sobre d'un paper de cuina, que n'absorbeixi l'excés d'oli.
6. Preparem una paella calenta i hi fem daurar els talls de llonza, directament, sense oli.
7. Fem ara la salsa: decantem el recipient on s'havia marinat la carn per separar-ne l'oli. El cafè queda a sota, inclinem el recipient i fem que caigui l'oli en un got.
8. Quan ja només hi queda el cafè amb el pebre, ho tornem a decantar, aquesta vegada a sobre d'una gerra, que contindrà només el cafè.
9. Preparem un cassó al foc i hi posem una mica de sofregit. El deixem fer una mica i hi afegim el cafè.
10. A continuació hi tirem tres cullerades de la crema de llet al cassó on tenim el sofregit i la decantació del cafè, per donar-li untuositat. Ho anem remenant i deixem que s'escalfi una miqueta.
11. Passats uns segons, colem aquesta salsa i la posem en una salsera.
12. Ja podem emplatar els talls de carn amb la salsa que hem preparat.
2. Hi afegim una mica de sal de Maldon pel damunt i uns grans de pebre negre.
3. Hi afegim bastant oli d'oliva a aquest plat fondo on tenim els talls de carn.
4. Fem un cafè exprés amb la màquina i l'hi afegim. Filmem bé el plat i deixem marinar la carn durant 24 hores.
5. Un cop hagi passat aquest temps, traiem els talls de carn del líquid on s'han estat macerant i els dipositem a sobre d'un paper de cuina, que n'absorbeixi l'excés d'oli.
6. Preparem una paella calenta i hi fem daurar els talls de llonza, directament, sense oli.
7. Fem ara la salsa: decantem el recipient on s'havia marinat la carn per separar-ne l'oli. El cafè queda a sota, inclinem el recipient i fem que caigui l'oli en un got.
8. Quan ja només hi queda el cafè amb el pebre, ho tornem a decantar, aquesta vegada a sobre d'una gerra, que contindrà només el cafè.
9. Preparem un cassó al foc i hi posem una mica de sofregit. El deixem fer una mica i hi afegim el cafè.
10. A continuació hi tirem tres cullerades de la crema de llet al cassó on tenim el sofregit i la decantació del cafè, per donar-li untuositat. Ho anem remenant i deixem que s'escalfi una miqueta.
11. Passats uns segons, colem aquesta salsa i la posem en una salsera.
12. Ja podem emplatar els talls de carn amb la salsa que hem preparat.