Llom farcit
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Torres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador de Montserrat
INGREDIENTS
- 1 llom de porc de 400 g
- 1/2 pebrot escalivat
- 10 olives farcides
- 1 ou
- patates
- pa ratllat
- julivert picat
- sal i pebre
- romaní i farigola
- llorer en pols
- 1 gotet d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar a fer aquest plat, ideal per servir en un bufet, talleu la peça de llom de porc com si féssiu llibrets, i salpebreu-la.
En un bol a part, barregeu la carn picada, el pebrot escalivat i tallat a daus, les olives farcides tallades a quarts, l'ou, el julivert picat i la sal fins que us quedi una pasta homogènia. Tot seguit, farciu la peça de llom amb aquesta barreja i travesseu-la amb una broqueta de fusta. Poseu-la en una safata amb unes quantes patates tallades en rodanxes i amb una mica d'oli, i coeu-la al forn, a 160 graus i durant uns 35 minuts. Mentrestant, barregeu en un bol el pa tendre ratllat i un polsim de farigola, romaní, llorer i julivert en pols. Quan ja hagin passat 30 minuts de la cocció, traieu el llom del forn. Pinteu-ne la superfície amb ou batut i espolseu-hi pel damunt la barreja de pa ratllat i herbes aromàtiques. Poseu la peça de llom uns 5 minuts més al forn, i ja gaurebé la tindreu a punt. Només us faltarà tallar-la i servir-la amb les patates.
En un bol a part, barregeu la carn picada, el pebrot escalivat i tallat a daus, les olives farcides tallades a quarts, l'ou, el julivert picat i la sal fins que us quedi una pasta homogènia. Tot seguit, farciu la peça de llom amb aquesta barreja i travesseu-la amb una broqueta de fusta. Poseu-la en una safata amb unes quantes patates tallades en rodanxes i amb una mica d'oli, i coeu-la al forn, a 160 graus i durant uns 35 minuts. Mentrestant, barregeu en un bol el pa tendre ratllat i un polsim de farigola, romaní, llorer i julivert en pols. Quan ja hagin passat 30 minuts de la cocció, traieu el llom del forn. Pinteu-ne la superfície amb ou batut i espolseu-hi pel damunt la barreja de pa ratllat i herbes aromàtiques. Poseu la peça de llom uns 5 minuts més al forn, i ja gaurebé la tindreu a punt. Només us faltarà tallar-la i servir-la amb les patates.