Llom escabetxat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montse Plana
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B, cal prendre'n les parts més magres com el llom de la recepta i retirar-ne el greix visible.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 1 llom de porc (mig quilo, aprox.)
- 0,5 l d'oli d'oliva
- 0,250 l Vinagre (de sidra o Mòdena)
- 2 fulles de llorer
- 4-6 grans de pebre negre
- 4 grans d'all
- sal
- llesques de pa torrat
- melmelada de ceba i cireres (opcional)
- olives negres (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, salem el llom. Marquem el llom en una cassola, que ens hi càpiga bé, amb una mica d'oli. Mentrestant, pelem els alls i els aixafem.
Cobrim la carn amb 1 mesura de vinagre per 2 mesures d'oli (l'important és que quedi cobert). Afegim a la cassola el llorer, el pebre i l'all picat. Coem a foc lent durant 3/4 d'hora.
Retirem la carn de la cassola i la posem sobre una fusta o plat i deixem que es refredi. Mentrestant, passem la salsa de la cocció pel xinès.
Tallem la carn (ja refredada) a rodanxes fines, i les posem en un recipient, que pugui anar a la nevera. La cobrim amb el líquid de la cassola que ja hem colat. Ho tapem i ho posem a la nevera. Esperem uns 3 dies a la nevera i ja es pot menjar.
Per acabar, sobre una llesca de pa torrat, hi posem una llesca del llom "confitat". Ho guarnim amb una mica de melmelada de ceba i cirera preparada anteriorment. S'hi pot posar una oliva negra a sobre per completar el plat.
Cobrim la carn amb 1 mesura de vinagre per 2 mesures d'oli (l'important és que quedi cobert). Afegim a la cassola el llorer, el pebre i l'all picat. Coem a foc lent durant 3/4 d'hora.
Retirem la carn de la cassola i la posem sobre una fusta o plat i deixem que es refredi. Mentrestant, passem la salsa de la cocció pel xinès.
Tallem la carn (ja refredada) a rodanxes fines, i les posem en un recipient, que pugui anar a la nevera. La cobrim amb el líquid de la cassola que ja hem colat. Ho tapem i ho posem a la nevera. Esperem uns 3 dies a la nevera i ja es pot menjar.
Per acabar, sobre una llesca de pa torrat, hi posem una llesca del llom "confitat". Ho guarnim amb una mica de melmelada de ceba i cirera preparada anteriorment. S'hi pot posar una oliva negra a sobre per completar el plat.