Llom d'ovella i mató agre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: MARC LORÉS
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cal Xirricló, Balaguer
- Informació nutricional -Obre
La carn d'ovella és rica en vitamines del grup B, en especial de B12, també té proteïnes de bona assimilació i un alt contingut en greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 4 lloms d'ovella xisqueta
- 20 g pasta de curri vermell
- 150 ml oli de gira-sol
- sal
- pebre
- Per al mató:
- 200 g mató de cabra
- 1 llimona
- 1 c/c de vinagre de merlot
- Per al pak choi:
- 3 pak choi
- 1 c/s salsa de soja
- oli
PREPARACIÓ
ADOBEM EL LLOM DE XISQUETA:
Comencem adobant el llom de xisqueta. Triturem amb el pímer la pasta de curri vermell amb l'oli de girasol, sal i pebre. Posem l'adob en una safata. Hi posem el llom de xisqueta. El suquem bé per damunt i donarem un parell de voltes amb unes pinces. El deixem a la nevera. Tapat amb paper film. 12 hores
En un bol, barregem el mató amb una forquilla, amb el vinagre, i el suc de mitja llimona, intentant que no es perdi la textura grumollosa.
Ho reservem.
Partim els paks choi per la meitat de la part inferior a la part superior. En una paella amb l'oli molt calent, els saltem i els ofeguem amb salsa de soja. 30 segons per cada banda.
Marquem els lloms de xai, en una paella amb una mica d'oli. Els tallem en 4-5 talls, per persona.
Per emplatar, posem un llit de mató a la base del plat, i per sobre posem els talls de llom de xai. Per damunt dels lloms, posem els paks choi.
Comencem adobant el llom de xisqueta. Triturem amb el pímer la pasta de curri vermell amb l'oli de girasol, sal i pebre. Posem l'adob en una safata. Hi posem el llom de xisqueta. El suquem bé per damunt i donarem un parell de voltes amb unes pinces. El deixem a la nevera. Tapat amb paper film. 12 hores
En un bol, barregem el mató amb una forquilla, amb el vinagre, i el suc de mitja llimona, intentant que no es perdi la textura grumollosa.
Ho reservem.
Partim els paks choi per la meitat de la part inferior a la part superior. En una paella amb l'oli molt calent, els saltem i els ofeguem amb salsa de soja. 30 segons per cada banda.
Marquem els lloms de xai, en una paella amb una mica d'oli. Els tallem en 4-5 talls, per persona.
Per emplatar, posem un llit de mató a la base del plat, i per sobre posem els talls de llom de xai. Per damunt dels lloms, posem els paks choi.