Llom de mero rostit amb patates confitades i curri
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sergi Arola
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Sergi Arola Gastro, Madrid
INGREDIENTS
- 4 supremes de llom de mero d'uns 140 g
- 6 fulles de menta fresca
- Per a la guarnició:
- 3 patates grosses
- 3 cebetes tendres
- farigola
- oli d'oliva
- sal i pebre blanc
- Per al curri Vindaloo:
- pasta de curri Vindaloo
- oli d'oliva fort
- vinagre de Xerès
- sal
- Per a la sopa de coco:
- 1/2 l de llet de coco Blue Dragon
- sal i pebre blanc
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en una safata la patata i la ceba, pelades i tallades a rodanxes molt fines, amaniu-les amb oli, sal, pebre i farigola i deixeu-les coure al forn a 180 graus.
A continuació, poseu la sopa de coco en un cassó, rectifiqueu-la de sal i pebre i deixeu-la reduir a foc suau. Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu el llom de mero fins que estigui dauradet.
Per fer el curri Vindaloo, poseu en un bol la pasta de curri, l'oli d'oliva, el vinagre i la sal i remeneu-ho bé amb una forquilla. Seguidament deixeu-ho reposar una estona.
I ja per acabar, emplateu les patates i la ceba, poseu-hi el mero a sobre, salseu-ho amb el curri Vindaloo, aboqueu-hi la sopa de coco al voltant i guarniu el plat amb les fulles de menta picades.
A continuació, poseu la sopa de coco en un cassó, rectifiqueu-la de sal i pebre i deixeu-la reduir a foc suau. Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu el llom de mero fins que estigui dauradet.
Per fer el curri Vindaloo, poseu en un bol la pasta de curri, l'oli d'oliva, el vinagre i la sal i remeneu-ho bé amb una forquilla. Seguidament deixeu-ho reposar una estona.
I ja per acabar, emplateu les patates i la ceba, poseu-hi el mero a sobre, salseu-ho amb el curri Vindaloo, aboqueu-hi la sopa de coco al voltant i guarniu el plat amb les fulles de menta picades.