Llom de llebre rostit al forn
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Muniesa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Via Veneto, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 lloms de llebre de 350 g
- 1 cabeça d'alls
- 1 cullerada de ginebró
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- llorer
- farigola
- pebre negre en gra
- 1 l de vi
- fons de llebre Per a la salsa de gerds:
- 100 g de melmelada de gerd
- 1 got de vi de Porto
- 1 cullerada de sucre
- 1/2 l de fons de llebre
- 2 cullerades de vinagre
- 1 cullerada de mantega Per al puré de castanyes:
- 250 g de castanyes pelades
- 1 cullerada de sucre
- 2 cullerades de mantega
- 1 tija d'api
- 1/2 l de brou de pollastre
- 1 copa de brandi/conyac
PREPARACIÓ
Per marinar el llom de llebre, poseu les verdures picades, el llom de llebre i el vi negre en un bol i deixeu-ho marinar durant 24 hores.
A continuació, salpebreu el llom de llebre i daureu-lo una mica en una paella amb oli i mantega. Després, poseu la paella amb el llom al forn i deixeu-ho coure durant 10 minuts a 200 graus. Un cop cuit, deixeu-lo reposar 30 minuts perquè la carn quedi més tendra. Per fer el puré de castanyes, poseu mantega i sucre en una paella i deixeu que es vagi caramel·litzant. Després, incorporeu-hi les castanyes, una mica d'api, el brandi i el brou de pollastre. Deixeu-ho coure tot junt uns 30 minuts i tritureu-ho amb l'ajuda d'un 'túrmix'. Per fer la salsa de gerds, poseu mantega i sucre en una paella i deixeu que es vagi caramel·litzant. Afegiu-hi la melmelada de gerds, el vinagre i el porto, i deixeu-ho reduir. Un cop reduït, incorporeu-hi el fons de llebre i remeneu-ho.
A continuació, salpebreu el llom de llebre i daureu-lo una mica en una paella amb oli i mantega. Després, poseu la paella amb el llom al forn i deixeu-ho coure durant 10 minuts a 200 graus. Un cop cuit, deixeu-lo reposar 30 minuts perquè la carn quedi més tendra. Per fer el puré de castanyes, poseu mantega i sucre en una paella i deixeu que es vagi caramel·litzant. Després, incorporeu-hi les castanyes, una mica d'api, el brandi i el brou de pollastre. Deixeu-ho coure tot junt uns 30 minuts i tritureu-ho amb l'ajuda d'un 'túrmix'. Per fer la salsa de gerds, poseu mantega i sucre en una paella i deixeu que es vagi caramel·litzant. Afegiu-hi la melmelada de gerds, el vinagre i el porto, i deixeu-ho reduir. Un cop reduït, incorporeu-hi el fons de llebre i remeneu-ho.