Llom de llebre amb salsa agredolça

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Toni Sala
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Sala

INGREDIENTS

  • 4 lloms de llebre
  • 16 talls de cansalada virada
  • mostassa
  • sal i pebre
  • herbes aromàtiques
  • 1 got de vinagre de Cabernet
  • 1 tassa de brou de caça
  • mel
  • 1 codony

PREPARACIÓ

  1. És recomanable que prepareu el llom el dia abans de cuinar el plat.
  2. Per a fer-ho, salpebreu la cansalada virada (tallada ben fina) i unteu-la amb una mica de mostassa. Salpebreu també el llom de llebre (que ha de ser desossat) i emboliqueu-lo amb la cansalada.
  3. Poseu a escalfar oli en una paella. Torneu a salpebrar el llom i espolseu-hi herbes aromàtiques pel damunt.
  4. Quan l'oli estigui ben calent, comenceu daurant el llom per la banda per on heu acabat d'embolicar la cansalada.
  5. Un cop la carn s'hagi daurat una mica poseu-la al forn uns 10 minuts i a 200 graus. És important que el llom no quedi gaire cuit, així serà més tou i gustós.
  6. Passat aquest temps, prepareu la salsa agredolça. Poseu el vinagre de Cabernet en un cassó, i quan hagi reduït fins a la meitat, afegiu-hi una mica de mel i de brou de caça (brou fet amb ossos de cérvol, carcasses de perdiu... Es pot substituir per un brou fet amb un rostit del dia abans.) Deixeu-ho reduir.
  7. I ja per acabar, serviu el llom de llebre (prèviament tallat) amb uns quants daus de codony pel voltant. Napeu-ho amb la salsa.
  8. Pel que fa al codony, el podeu comprar ja preparat o el podeu fer a casa. Per a fer-lo a casa, peleu un quilo de codonys i traieu-los les llavors. Després bulliu-los amb les llavors, embolicades amb una gasa. Passeu-ho pel passapuré, barregeu-ho amb sucre i deixeu-ho coure. Remeneu-ho molt sovint. Un cop el tingueu a punt, reserveu-lo a la nevera.
Anar al contingut