Llom de bacallà amb sobrassada i allioli de mel

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Xarcuteria Molina

INGREDIENTS

  • 4 lloms de bacallà dessalat
  • 400 g de mongetes del ganxet bullides
  • 150 g de sobrassada de porc negre
  • 1/2 l de brou de gambes
  • oli
  • julivert
  • pebre vermell dolç
  • farina Per a l'allioli:
  • 4 grans d'all
  • 1 cullerada de mel
  • 1 ou
  • oli

PREPARACIÓ

Comenceu aquest plat fent un brou de gambes.
Daureu els caps de gamba i després sofregiu-hi una bresa. Fet això, aboqueu-hi aigua i feu-ho bullir uns 25 minuts. Tot seguit, enfarineu i fregiu el morro de bacallà (prèviament dessalat) en una paella amb oli calent. Poseu els alls en un cassó i cobriu-los amb oli d'oliva. Confiteu-los a temperatura baixa durant 20-25 minuts. Mentrestant, col.loqueu el bacallà en una safata d'anar al forn. Tireu-hi una mica de pebre vermell pel damunt i afegiu-hi les mongetes i un raig d'oli d'oliva. Coeu-ho al forn a uns 200 graus durant 6 o 7 minuts. Un cop tingueu els alls confitats, deixeu-los refredar. Passeu a fer l'allioli. Aboqueu l'oli dels alls al pot de la batedora i poseu-hi un ou, una cullerada de mel, els alls, sal i pebre. Munteu l'allioli amb la batedora. D'altra banda, poseu en un cassó mongetes, la sobrassada i una mica de brou de gambes. Deixeu-ho coure a foc lent durant uns 6 minuts. Tritureu-ho i reserveu-ho en calent Col.loqueu el bacallà en un plat, poseu-hi les mongetes al voltant i una mica d'allioli pel damunt. Gratineu-ho 2 minuts al forn fins que quedi ben daurat. Finalment, decoreu el plat amb un cordó de salsa de sobrassada.
Anar al contingut