Llom de bacallà amb sobrassada i allioli de mel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Xarcuteria Molina
INGREDIENTS
- 4 lloms de bacallà dessalat
- 400 g de mongetes del ganxet bullides
- 150 g de sobrassada de porc negre
- 1/2 l de brou de gambes
- oli
- julivert
- pebre vermell dolç
- farina Per a l'allioli:
- 4 grans d'all
- 1 cullerada de mel
- 1 ou
- oli
PREPARACIÓ
Comenceu aquest plat fent un brou de gambes.
Daureu els caps de gamba i després sofregiu-hi una bresa. Fet això, aboqueu-hi aigua i feu-ho bullir uns 25 minuts. Tot seguit, enfarineu i fregiu el morro de bacallà (prèviament dessalat) en una paella amb oli calent. Poseu els alls en un cassó i cobriu-los amb oli d'oliva. Confiteu-los a temperatura baixa durant 20-25 minuts. Mentrestant, col.loqueu el bacallà en una safata d'anar al forn. Tireu-hi una mica de pebre vermell pel damunt i afegiu-hi les mongetes i un raig d'oli d'oliva. Coeu-ho al forn a uns 200 graus durant 6 o 7 minuts. Un cop tingueu els alls confitats, deixeu-los refredar. Passeu a fer l'allioli. Aboqueu l'oli dels alls al pot de la batedora i poseu-hi un ou, una cullerada de mel, els alls, sal i pebre. Munteu l'allioli amb la batedora. D'altra banda, poseu en un cassó mongetes, la sobrassada i una mica de brou de gambes. Deixeu-ho coure a foc lent durant uns 6 minuts. Tritureu-ho i reserveu-ho en calent Col.loqueu el bacallà en un plat, poseu-hi les mongetes al voltant i una mica d'allioli pel damunt. Gratineu-ho 2 minuts al forn fins que quedi ben daurat. Finalment, decoreu el plat amb un cordó de salsa de sobrassada.
Daureu els caps de gamba i després sofregiu-hi una bresa. Fet això, aboqueu-hi aigua i feu-ho bullir uns 25 minuts. Tot seguit, enfarineu i fregiu el morro de bacallà (prèviament dessalat) en una paella amb oli calent. Poseu els alls en un cassó i cobriu-los amb oli d'oliva. Confiteu-los a temperatura baixa durant 20-25 minuts. Mentrestant, col.loqueu el bacallà en una safata d'anar al forn. Tireu-hi una mica de pebre vermell pel damunt i afegiu-hi les mongetes i un raig d'oli d'oliva. Coeu-ho al forn a uns 200 graus durant 6 o 7 minuts. Un cop tingueu els alls confitats, deixeu-los refredar. Passeu a fer l'allioli. Aboqueu l'oli dels alls al pot de la batedora i poseu-hi un ou, una cullerada de mel, els alls, sal i pebre. Munteu l'allioli amb la batedora. D'altra banda, poseu en un cassó mongetes, la sobrassada i una mica de brou de gambes. Deixeu-ho coure a foc lent durant uns 6 minuts. Tritureu-ho i reserveu-ho en calent Col.loqueu el bacallà en un plat, poseu-hi les mongetes al voltant i una mica d'allioli pel damunt. Gratineu-ho 2 minuts al forn fins que quedi ben daurat. Finalment, decoreu el plat amb un cordó de salsa de sobrassada.