Llobarro amb fonoll i anxoves

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Quim Font
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Casa Font Colom, 17 , Salou

INGREDIENTS

  • 1 llobarro
  • 1 ceba
  • el suc d'una llimona
  • 10 anxoves
  • tomàquet madur
  • cargols de punxa
  • 1 tassa d'arròs
  • una branca de fonoll
  • orenga
  • sal i julivert
  • 2 alls
  • 1 gotet d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Comenceu aquest plat preparant la salsa d'anxoves. Sofregiu la ceba picada en una cassoleta, però no la deixeu enrossir gaire.
Mentrestant, aprofiteu per picar les anxoves. Quan la ceba ja estigui cuita, aboqueu-hi el fumet (que haureu fet amb el cap, la cua i les espines del llobarro i amb una branca de fonoll). Espereu que arrenqui el bull i comenceu a incorporar-hi la farina d'arròs, a poc a poc i sense deixar de remenar. La farina d'arròs espessirà la salsa. Heu de tenir en compte, però, que a diferència d'altres fècules, la farina d'arròs ha de quedar cuita. Un cop la salsa tingui la textura desitjada, afegiu-hi les anxoves picades. Continueu-la remenant una mica i després reserveu-la. Pel que fa al llobarro, saleu-lo i tireu-hi unes gotes de suc de llimona. Feu un llit de fonoll en una plata i col.loqueu-hi el llobarro amb la pell a la vista. Amaniu-lo amb unes gotes d'oli d'oliva i coeu-lo al forn a 180 graus uns 10 minuts. Mentre el peix es cou, prepareu les guarnicions. Talleu el tomàquet a dauets i amaniu-lo amb orenga. Agafeu els cargols de punxa (bullits, sense closca i nets) i amaniu-los amb una picada d'all, julivert i oli d'oliva. Feu un fons de salsa d'anxoves al plat i col.loqueu-hi el llobarro al damunt. Finalment, guarniu-ho amb el tomàquet i els cargols, prèviament escalfats al microones dos minuts.
Anar al contingut