Llobarro a l'estil del caldo amb allioli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Batiste
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 llobarro d'uns 3 kg en supremes
- 4 alls
- 3 tomàquets de penjar
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba tendra
- 1 ou
- 4 patates
- 0,5 l fumet de peix
- 1 fulla de llorer
- 1 cullerada pebre vermell dolç
- vi garnatxa blanca
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, desespineu el llobarro de manera que us quedin 4 filets.
A continuació, poseu 3 grans d'all en una cassola amb oli d'oliva i deixeu que s'enrosseixin molt, com es feia antigament. Seguidament, retireu-los i llenceu-los, perquè el que interessa és que gairebé es cremin, però que deixin el gust.
Mentre es torren els alls, piqueu la ceba, talleu el pebrot petit i talleu el tomàquet a quarts. Després, afegiu-ho tot a la cassola de l'oli de fregir els alls i sofregiu-ho tot uns 2 minuts a foc mitjà. A continuació, poseu-hi les patates, pelades i tallades a daus, sofregiu-ho un parell de minuts més, afegiu-hi el vi, el pebre vermell, el llorer i el fumet fred i deixeu-ho coure tot durant 5 minuts.
Tot seguit, poseu-hi el llobarro i deixeu-lo coure fins que estigui tot ben cuit.
Finalment, piqueu un all en un morter i feu l'allioli afegint-hi un rovell d'ou i l'oli d'oliva.
I ja per acabar, serviu el llobarro i les patates amb l'allioli pel damunt.
A continuació, poseu 3 grans d'all en una cassola amb oli d'oliva i deixeu que s'enrosseixin molt, com es feia antigament. Seguidament, retireu-los i llenceu-los, perquè el que interessa és que gairebé es cremin, però que deixin el gust.
Mentre es torren els alls, piqueu la ceba, talleu el pebrot petit i talleu el tomàquet a quarts. Després, afegiu-ho tot a la cassola de l'oli de fregir els alls i sofregiu-ho tot uns 2 minuts a foc mitjà. A continuació, poseu-hi les patates, pelades i tallades a daus, sofregiu-ho un parell de minuts més, afegiu-hi el vi, el pebre vermell, el llorer i el fumet fred i deixeu-ho coure tot durant 5 minuts.
Tot seguit, poseu-hi el llobarro i deixeu-lo coure fins que estigui tot ben cuit.
Finalment, piqueu un all en un morter i feu l'allioli afegint-hi un rovell d'ou i l'oli d'oliva.
I ja per acabar, serviu el llobarro i les patates amb l'allioli pel damunt.