Llobarro “a l'estil del caldo” amb allioli

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Vidal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Batiste

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 llobarro d'uns 3 kg en supremes
  • 4 alls
  • 3 tomàquets de penjar
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba tendra
  • 1 ou
  • 4 patates
  • 0,5 l fumet de peix
  • 1 fulla de llorer
  • 1 cullerada pebre vermell dolç
  • vi garnatxa blanca
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, desespineu el llobarro de manera que us quedin 4 filets.

A continuació, poseu 3 grans d'all en una cassola amb oli d'oliva i deixeu que s'enrosseixin molt, com es feia antigament. Seguidament, retireu-los i llenceu-los, perquè el que interessa és que gairebé es cremin, però que deixin el gust.

Mentre es torren els alls, piqueu la ceba, talleu el pebrot petit i talleu el tomàquet a quarts. Després, afegiu-ho tot a la cassola de l'oli de fregir els alls i sofregiu-ho tot uns 2 minuts a foc mitjà. A continuació, poseu-hi les patates, pelades i tallades a daus, sofregiu-ho un parell de minuts més, afegiu-hi el vi, el pebre vermell, el llorer i el fumet fred i deixeu-ho coure tot durant 5 minuts.

Tot seguit, poseu-hi el llobarro i deixeu-lo coure fins que estigui tot ben cuit.

Finalment, piqueu un all en un morter i feu l'allioli afegint-hi un rovell d'ou i l'oli d'oliva.

I ja per acabar, serviu el llobarro i les patates amb l'allioli pel damunt.
Anar al contingut