Llobarro a la sal amb verduretes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Deme Lomas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Fishop, Girona
- Informació nutricional -Obre
La sal de taula, presa amb la seva justa mesura, és rica en minerals imprescindibles per a mantenir el balanç de líquids en el cosAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 llobarro salvatge d'1,5 kg
- 300 g de sal grossa
- 200 g de carbassa
- 1 remolatxa
- 1 pastanaga grossa
- 1 api- rave
- 200 g de bròquil
- germinats (o pols) de shiso
- un polsim de coriandre
- un raig d'oli d'oliva
- un raig d'oli de sèsam
- sal en escates
PREPARACIÓ
Per començar, peleu les verdures, talleu-ne la meitat en formes diverses, escaldeu-les uns segons en un cassó amb aigua bullint, sal i un raig d'oli, l'una darrere l'altra, per separat, refredeu-les amb aigua i gel i reserveu-les.
A continuació, bulliu la resta de verdures també per separat en un cassó amb aigua bullint, sal i un raig d'oli, poseu-les en bols diferents i tritureu-les amb el túrmix fins que quedi com un puré.
Tot seguit, talleu el llobarro a filets, unteu la part de la carn amb una mica d'oli, emboliqueu-los amb paper d'alumini, deixant la part de la pell al descobert, cobriu-la amb sal grossa, poseu els filets en una safata i deixeu-los coure al forn durant 6 minuts a 200 graus. Després, retireu la sal i el paper d'alumini i traieu-ne la pell.
I ja per acabar, emplateu el filet de llobarro, amaniu-lo amb un raig d'oli d'oliva i sal en escates, poseu-hi les verduretes escaldades i tallades en formes diverses al costat, amaniu-les amb l'oli de sèsam, poseu-hi també una mica de cada un dels purés i guarniu el plat amb uns germinats de shiso i una mica de coriandre.
A continuació, bulliu la resta de verdures també per separat en un cassó amb aigua bullint, sal i un raig d'oli, poseu-les en bols diferents i tritureu-les amb el túrmix fins que quedi com un puré.
Tot seguit, talleu el llobarro a filets, unteu la part de la carn amb una mica d'oli, emboliqueu-los amb paper d'alumini, deixant la part de la pell al descobert, cobriu-la amb sal grossa, poseu els filets en una safata i deixeu-los coure al forn durant 6 minuts a 200 graus. Després, retireu la sal i el paper d'alumini i traieu-ne la pell.
I ja per acabar, emplateu el filet de llobarro, amaniu-lo amb un raig d'oli d'oliva i sal en escates, poseu-hi les verduretes escaldades i tallades en formes diverses al costat, amaniu-les amb l'oli de sèsam, poseu-hi també una mica de cada un dels purés i guarniu el plat amb uns germinats de shiso i una mica de coriandre.