Llobarro a la sal amb verduretes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Deme Lomas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Fishop, Girona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sal de taula, presa amb la seva justa mesura, és rica en minerals imprescindibles per a mantenir el balanç de líquids en el cosAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 llobarro salvatge d'1,5 kg
  • 300 g de sal grossa
  • 200 g de carbassa
  • 1 remolatxa
  • 1 pastanaga grossa
  • 1 api- rave
  • 200 g de bròquil
  • germinats (o pols) de shiso
  • un polsim de coriandre
  • un raig d'oli d'oliva
  • un raig d'oli de sèsam
  • sal en escates

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les verdures, talleu-ne la meitat en formes diverses, escaldeu-les uns segons en un cassó amb aigua bullint, sal i un raig d'oli, l'una darrere l'altra, per separat, refredeu-les amb aigua i gel i reserveu-les.

A continuació, bulliu la resta de verdures també per separat en un cassó amb aigua bullint, sal i un raig d'oli, poseu-les en bols diferents i tritureu-les amb el túrmix fins que quedi com un puré.


Tot seguit, talleu el llobarro a filets, unteu la part de la carn amb una mica d'oli, emboliqueu-los amb paper d'alumini, deixant la part de la pell al descobert, cobriu-la amb sal grossa, poseu els filets en una safata i deixeu-los coure al forn durant 6 minuts a 200 graus. Després, retireu la sal i el paper d'alumini i traieu-ne la pell.

I ja per acabar, emplateu el filet de llobarro, amaniu-lo amb un raig d'oli d'oliva i sal en escates, poseu-hi les verduretes escaldades i tallades en formes diverses al costat, amaniu-les amb l'oli de sèsam, poseu-hi també una mica de cada un dels purés i guarniu el plat amb uns germinats de shiso i una mica de coriandre.
Anar al contingut