Llobarro a la puttanesca

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xesco Mas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Maràngels, Sant Gregori
  • Informació nutricional
    -Obre

    La “putanesca” és una salsa plena d'antioxidants com la vitamina E i el licopè.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 800 g de llobarro en supremes
  • Per fer el puré cremós de patata:
  • 1 kg de patata monalisa
  • 100 g de mantega
  • 100 g de nata
  • 12 g de sal
  • Per fer la salsa puttanesca:
  • 100 g d'oli d'oliva
  • 10 g d'olives negres (picades)
  • 10 g de gra d'all (picat)
  • 10 g de tomàquet (pelat i a daus)
  • 10 g de tàperes
  • 5 g de julivert (picat)
  • 1 cirereta (bitxo)
  • 25 g de vinagre de xerès
  • 5 g de pebre vermell dolç

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a coure les patates pelades en aigua freda fins que, pràcticament, es desfacin i, després, passeu-les per un colador de malla fina. Seguidament, en el mateix bol, barregeu el puré resultant amb la nata i la mantega tova, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.

Per fer la salsa puttanesca, poseu tots els ingredients, alhora i en fred, en una cassola al foc: el tomàquet a daus, el gra d'all, les olives negres picades, les tàperes, el julivert, el vinagre, l'oli, el bitxo i el pebre vermell, coeu-ho durant uns cinc minuts i reserveu-ho.

A continuació, poseu sal als talls de llobarro, cobriu-los amb la salsa puttanesca, en una safata de forn i coeu-los set minuts a 180ºC en el forn preescalfat.

I ja per acabar, al fons del plat serviy una cullerada de puré de patata i a sobre un tall de llobarro a la puttanesca.
Anar al contingut