Llobarro a la puttanesca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xesco Mas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Maràngels, Sant Gregori
- Informació nutricional -Obre
La putanesca és una salsa plena d'antioxidants com la vitamina E i el licopè.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 800 g de llobarro en supremes
- Per fer el puré cremós de patata:
- 1 kg de patata monalisa
- 100 g de mantega
- 100 g de nata
- 12 g de sal
- Per fer la salsa puttanesca:
- 100 g d'oli d'oliva
- 10 g d'olives negres (picades)
- 10 g de gra d'all (picat)
- 10 g de tomàquet (pelat i a daus)
- 10 g de tàperes
- 5 g de julivert (picat)
- 1 cirereta (bitxo)
- 25 g de vinagre de xerès
- 5 g de pebre vermell dolç
PREPARACIÓ
Per començar, poseu a coure les patates pelades en aigua freda fins que, pràcticament, es desfacin i, després, passeu-les per un colador de malla fina. Seguidament, en el mateix bol, barregeu el puré resultant amb la nata i la mantega tova, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
Per fer la salsa puttanesca, poseu tots els ingredients, alhora i en fred, en una cassola al foc: el tomàquet a daus, el gra d'all, les olives negres picades, les tàperes, el julivert, el vinagre, l'oli, el bitxo i el pebre vermell, coeu-ho durant uns cinc minuts i reserveu-ho.
A continuació, poseu sal als talls de llobarro, cobriu-los amb la salsa puttanesca, en una safata de forn i coeu-los set minuts a 180ºC en el forn preescalfat.
I ja per acabar, al fons del plat serviy una cullerada de puré de patata i a sobre un tall de llobarro a la puttanesca.
Per fer la salsa puttanesca, poseu tots els ingredients, alhora i en fred, en una cassola al foc: el tomàquet a daus, el gra d'all, les olives negres picades, les tàperes, el julivert, el vinagre, l'oli, el bitxo i el pebre vermell, coeu-ho durant uns cinc minuts i reserveu-ho.
A continuació, poseu sal als talls de llobarro, cobriu-los amb la salsa puttanesca, en una safata de forn i coeu-los set minuts a 180ºC en el forn preescalfat.
I ja per acabar, al fons del plat serviy una cullerada de puré de patata i a sobre un tall de llobarro a la puttanesca.