Llobarro a la donostiarra amb patata i ceba

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Pozas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Peixample, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 talls de llobarro de 150 g
  • 4 patates agres petites
  • 2 cebes de Figueres petites
  • farigola i romaní
  • oli d'oliva verge
  • julivert
  • all i llorer
  • bitxo
  • vinagre de xerès
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en una safata les patates tallades a quarts i amb pell, i les cebes també tallades a quarts i pelades, amaniu-les amb oli, salpebreu-les, poseu-hi una mica de farigola i romaní per sobre i deixeu-les coure al forn a 170 graus durant uns 40 minuts.

Per fer la salsa donostiarra, sofregiu l'all laminat, el llorer i el bitxo en un cassó amb oli ben calent. Quan estigui tot ben dauradet, retireu el cassó del foc, afegiu-hi el vinagre de xerès i reserveu-ho.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli, salteu el llobarro, ja salat, pel cantó de la pell.

Quan la pell sigui dauradeta, poseu el llobarro en una safata untada amb oli, cobriu-lo amb la salsa donostiarra i deixeu-lo coure al forn durant 7 minuts a 170 graus.

I ja per acabar, emplateu el llobarro, amaniu-lo amb una mica més de salsa donostiarra, poseu-hi les patates i la ceba al costat i guarniu el plat amb una mica de julivert.
Anar al contingut