Llibrets de pollastre i samfaina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 pits de pollastre
1 ceba
1 albergínia
1 pebrot vermell
2 boles de mozzarella fresca
2 ous
Pa ratllat
Blat de moro torrat
Vi ranci
1 fulla de llorer
Farina
Sal
Pebre negre
Oli d'oliva
PREPARACIÓ
- Tallem a la brunesa una ceba i la posem en una cassola amb oli d'oliva calent.
- Quan la ceba estigui rossa, hi afegim un raig de vi ranci. Pelem i tallem a la brunesa un pebrot vermell i l'afegim a la cassola. Quan estigui una mica fet, hi afegim una albergínia també tallada a la brunesa. Hi tirem pebre, sal, i una fulla de llorer.
- Traiem la samfaina del foc i la deixem refredar dins una malla fina sobre un bol. Així en traurem l'excés d'oli.
- Tallem les dues boles de mozzarella a la brunesa i les barrejarem amb la samfaina.
- Agafem els pits de pollastre (tallats per fer-los amb llibrets), els salpebrem i els farcim amb la barreja de samfaina i mozzarella.
- Cosim el pit de pollastre amb un escuradents.
- Posem a escalfar una olla amb oli (si en tenim, pot ser oli de confitar).
- Piquem un grapat de blat de moro torrat amb la picadora. Ho barregem amb la farina de galeta.
- Arrebossem els llibrets passant-los primer per la farina, després per l'ou batut, i per últim per la barreja de pa i blat de moro. Ho fregim a la cassola.
- Un cop fregits, ho retirem i ho posem sobre paper absorbent per treure'n l'excés d'oli. Servim.