Llibrets de formatge blau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuiner: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els formatges són aliments d'elevat contingut en proteïnes, greixos i colesterol, també en minerals com el fòsfor i el calci, i vitamines com la A i la D, sobretot com més secs sónAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
8 escalopes de presa ibèrica tallada a 1 cm de gruix
70 g de formatge blau
50 g de mozzarella seca
60 g d'encenalls de pernil de gla
sal
pebre
300 g de pa sec
120 g d'avellanes torrades
2 ous
farina
oli de confitar
Per a la salsa bearnesa
125 g de mantega
30 g de vinagre
4 escalunyes
3 rovells d'ou (total tota la recepta: 5 ous)
sal
pebre
estragó
PREPARACIÓ
- Tallem a làmines 50 g de mozzarella seca i la barregem en un bol amb 70 g de formatge blau esmicolat.
- Estirem 8 escalopes de presa ibèrica d'un cm de gruix amb el corró i hi posem paper sulfurat a sobre.
- Salpebrem, no gaire, les escalopes i les farcim amb 60 g d'encenalls de pernil de gla i la barreja de formatges.
- Tallem 300 g de pa de barra sec a dauets i els fregim en una paella amb oli de confitar.
- Posem a la picadora el pa fregit i 120 g d'avellanes. Ho triturem i ho posem en un plat per arrebossar.
- Posem a escalfar una paella amb oli de confitar.
- Batem 2 ous i els posem en un plat. Omplim un altre plat amb farina.
- Passem els llibrets per farina, després per l'ou batut i, finalment, pel pa amb avellana. Ho fregim i ho deixem en una safata amb paper absorbent per evitar l'oli sobrant.
- Posem a escalfar un pot amb aigua de l'aixeta per fer un bany maria.
- Pelem i tallem a la microbrunesa 4 escalunyes i les posem al bol de vidre del bany maria.
- Afegim al bol de vidre 125 g de mantega pomada i 30 g de vinagre.
- Separem rovells de clares de 3 ous. Guardem les clares en un tàper per a una altra recepta. Afegim els rovells al bol de vidre.
- Hi afegim sal i pebre negre i ho batem amb les varetes elèctriques.
- Hi afegim unes fulles d'estragó picades quan la salsa ja estigui gairebé feta.
- Servim amb la salsa tàrtara per sucar.