Llet merengada fumada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Aquestes postres, pel seu contingut en llet, són riques en calci, mineral imprescindible per al bon manteniment dels ossos a qualsevol edat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g de llet sencera
200 g nata 35%
80 g de sucre
2 clares d'ou
1 llimona
1 llima
canonet canyella
grans de cacau
gel
sal
encenalls de fusta per a barbacoa
PREPARACIÓ
- Posem a bullir en un pot 800 g de llet sencera i 200 g de nata 35% amb un canonet de canyella i pell de llimona. Ho deixem reduir fins a la meitat.
- Posem uns encenalls humits a la barbacoa i hi introduïm el pot de la llet. Tapem la barbacoa i deixem que es fumi durant 15 minuts. Els encenalls han estat, prèviament, en una solució de vi blanc i aigua durant 22-24 hores.
- Posem en una galleda aigua amb gel i sal.
- Colem la llet fumada dins d'una mànega. La tanquem bé i la submergim dins a la galleda, que ens farà el paper de congelador rústic i eficaç.
- Separem clares i rovells de 2 ous. En reservem els rovells.
- Muntem les clares amb un pols de sal i, a mig muntar, hi afegim 80 g de sucre.
- Barregem en el bol on hem muntat les clares la llet merengada freda.
- Obrim unes faves de cacau.
- Ho servim en bols amb els grans de cacau i ratlladura de llima.