Llet merengada fumada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquestes postres, pel seu contingut en llet, són riques en calci, mineral imprescindible per al bon manteniment dels ossos a qualsevol edat.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    800 g de llet sencera  

    200 g nata 35%     

    80 g de sucre

    2 clares d'ou         

    1 llimona

    1 llima

    canonet canyella 

    grans de cacau     

    gel

    sal

    encenalls de fusta per a barbacoa

PREPARACIÓ

  1. Posem a bullir en un pot 800 g de llet sencera i 200 g de nata 35% amb un canonet de canyella i pell de llimona. Ho deixem reduir fins a la meitat.
  2. Posem uns encenalls humits a la barbacoa i hi introduïm el pot de la llet. Tapem la barbacoa i deixem que es fumi durant 15 minuts. Els encenalls han estat, prèviament, en una solució de vi blanc i aigua durant 22-24 hores.
  3. Posem en una galleda aigua amb gel i sal.
  4. Colem la llet fumada dins d'una mànega. La tanquem bé i la submergim dins  a la galleda, que ens farà el paper de congelador rústic i eficaç.
  5. Separem clares i rovells de 2 ous. En reservem els rovells.
  6. Muntem les clares amb un pols de sal i, a mig muntar, hi afegim 80 g de sucre.
  7. Barregem en el bol on hem muntat les clares la llet merengada freda.
  8. Obrim unes faves de cacau.
  9. Ho servim en bols amb els grans de cacau i ratlladura de llima.  
Anar al contingut