Llet fregida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La llet ens aporta sucres, greixos, proteïnes i, sobretot, calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 l de llet fresca
130 g de sucre
50 g de maizena
1 cullerada de mantega
50 g de farina
oli d'oliva verge extra
1 branca de canyella
per fer l'arrebossat
farina
ou
sucre panela
canyella en pols
PREPARACIÓ
1.-Desfem la farina, la maizena i el sucre en un got amb una mica de llet, 250 g aproximadament.
2.- Bullim la resta de llet amb la branca de canyella. Quan arrenca el bull ho deixem infusionar uns 10 minuts. Tot seguit, retirem la canyella.
3.- Un cop s'hagi refredat, ho barregem, a poc a poc i ho tornem a coure fins que arrenqui el bull.
4.- Abans que es refredi, ho emplatem en una safata coberta amb paper film i untada amb mantega.
5.- Hi tirem la crema i deixem que qualli a la nevera dues hores
6.- Un cop ha quallat, tallem la llet a trossets.
7.- Agafem aquestes porcions i les arrebossem amb farina i després les passem per ou batut.
8.- Ho fregim amb oli d'oliva verge extra i ho deixem sobre paper absorbent.
9.- Finalment, ho arrebossem amb una barreja de sucre panela i canyella en pols i ho servim.