Llenguado amb camagrocs

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Francesc Lladó
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Merlot, Tarragona

INGREDIENTS

  • 2 llenguados grossos
  • 35 g de camagrocs secs
  • 1/2 l de llet
  • 200 g de camagrocs frescos
  • 4 escalunyes
  • 50 g de mantega
  • oli d'oliva verge
  • 2 rovells d'ou
  • sal i pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, foneu la mantega en un cassó a foc suau, afegiu-hi les escalunyes picades i sofregiu-les una mica.
Tot seguit, poseu-hi els camagrocs picats i confiteu-ho tot a foc suau durant 10 o 15 minuts. Quan ja estiguin confitats, reserveu uns quants camagrocs per guarnir el plat.

Mentrestant, poseu la llet i els camagrocs secs en una gerra i tritureu-ho. Deixeu-ho reposar durant una hora.

Per fer la salsa, fregiu els camagrocs frescos sencers en una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin rossos, afegiu-hi l'espina del llenguado, el sofregit i la llet amb els camagrocs i bulliu-ho tot durant 5 minuts. Tot seguit, retireu l'espina i poseu-hi els filets de
llenguado. Confiteu-ho durant 5 minuts i reserveu els filets de llenguado. Després, poseu la salsa en un cassó, afegiu-hi un rovell d'ou i lligueu-la. Finalment, rectifiqueu-la de sal i pebre.

I per acabar, poseu els filets de llenguado al centre del plat, tireu-hi la salsa per sobre, guarniu-los amb els camagrocs que haureu reservat i poseu-hi una mica de julivert a sobre.
Anar al contingut