Llaminera amb salsa Cafè de París

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llaminera és la part més magra del porc, de baix contingut en greixos, rica en proteïnes de bona assimilació i en vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 llamineres de porc

    6 ous

    4 escalunyes

    1 anxova en conserva d'oli

    1 gra d'all

    1 llima

    250 g mantega

    20 ml vi ranci

    20 ml vinagre

    Mostassa de Dijon

    Julivert fresc

    Estragó fresc

    Fonoll fresc

    Tàperes

    Safrà

    Curri

    Oli OVE

    Pebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem 20 g de sal en un recipient amb 1 l d'aigua i ho turbinem perquè es dissolgui bé. Posem les llamineres a dins d'aquest recipient i les deixem en remull durant 30'.
  2. Per fer la mantega, en un bol gros, tot tallat ben menut, hi posem: 4 escalunyes, 2 filets d'anxova conservada en oli, 15 g de tàperes, julivert, fonoll i estragó. També hi afegim una cullerada de mostassa de Dijon, uns brins de safrà, una cullerada de curri, pebre, 20 ml de vi ranci i el suc de mitja llima. Hi afegim 250 g de mantega que haurem deixat a temperatura ambient perquè la puguem treballar bé, i ho integrem. La compactem a dins d'una carmanyola petita, on haurem posat paper sulfurat, i la posem a la nevera perquè torni a solidificar-se.
  3. Per fer la salsa, blanquegem 6 rovells d'ou amb un polsim de sal i 20 ml de vinagre. Un cop blanquejats, hi afegim uns daus de la nostra mantega perfumada i ho posem al bany maria, on continuem batent uns 3 minuts. Quan veiem que se'ns desfà la mantega, ho traiem del foc i ho continuem batent fins que la tinguem amb la textura que volem.
  4. Per marcar les llamineres, posem una mica de la nostra mantega perfumada en una paella, amb una mica d'oli i un gra d'all que aixafarem. Quan s'hagi desfet, hi marquem les llamineres ben eixutes. Emboliquem cada llaminera amb paper sulfurat i les deixem reposar 5 minuts.
  5. Eixuguem les llamineres, n'emplatem uns talls, i els napem amb la nostra salsa. Ho acabem amb una mica d'estragó per damunt.
Anar al contingut