Llamàntol saltat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Nonell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El racó del navegant, Sant Andreu de Llavaneres
INGREDIENTS
- 4 llamàntols
- 4 grans d'all
- 2 bitxos
- 4 cullerades de tomàquet fregit
- 1 copa de conyac
- 4 patates Monna Lisa
- 2 tasses de fumet de peix
- oli, sal i pebre
PREPARACIÓ
Poseu les patates senceres i amb pell en un cassó, afegiu-hi l'aigua freda i bulliu-les durant 30 minuts.
Quan estiguin cuites, peleu-les i talleu-les a rodanxes gruixudes.
A continuació, poseu els alls tallats a làmines i el bitxo en una paella amb oli. Quan els alls comencin a agafar color, afegiu-hi el llamàntol tallat a trossos grossos i salpebrat. Després, afegiu-hi el conyac i flamegeu-ho. Tot seguit, poseu-hi el tomàquet fregit, les patates i el fumet, i deixeu-ho coure tot junt durant 8 minuts al forn.
I ja per acabar, emplateu els trossos de llamàntol intentant reconstruir la forma del llamàntol sencer. Poseu les patates al costat i salseu-ho.
Quan estiguin cuites, peleu-les i talleu-les a rodanxes gruixudes.
A continuació, poseu els alls tallats a làmines i el bitxo en una paella amb oli. Quan els alls comencin a agafar color, afegiu-hi el llamàntol tallat a trossos grossos i salpebrat. Després, afegiu-hi el conyac i flamegeu-ho. Tot seguit, poseu-hi el tomàquet fregit, les patates i el fumet, i deixeu-ho coure tot junt durant 8 minuts al forn.
I ja per acabar, emplateu els trossos de llamàntol intentant reconstruir la forma del llamàntol sencer. Poseu les patates al costat i salseu-ho.