Llamàntol amb encenalls de verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Torras
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor

INGREDIENTS

  • 4 llamàntols
  • 1 remolatxa
  • 1 carbassó
  • 2 pastanagues
  • 2 patates
  • 4 fulles d'escarola
  • 1 tassa d'oli de gira-sol
  • 1/2 poma
  • 1 cullerada de mostassa en gra
  • sal
  • oli per fregir
  • vinagre de sidra

PREPARACIÓ

Per començar, peleu el llamàntol i reserveu-ne la cua i les potes.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol la poma pelada i tallada a daus, la mostassa, el vinagre de sidra i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.

A continuació, talleu les patates, les pastanagues, el carbassó i la remolatxa amb una mandolina.

Seguidament, en una paella amb oli abundant fregiu les patates fins que quedin ben rosses.

Mentrestant, poseu la resta de verdures en un bol i amaniu-les amb la vinagreta i una mica de sal.

I ja per acabar, feu una base d'escarola al centre del plat, poseu les verdures amanides a sobre, la cua del llamàntol damunt de les verdures i les patates fregides a dalt de tot.

Finalment, guarniu el plat amb les potes de llamàntol pel voltant.
Anar al contingut