Llamàntol amb encenalls de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Torras
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- 4 llamàntols
- 1 remolatxa
- 1 carbassó
- 2 pastanagues
- 2 patates
- 4 fulles d'escarola
- 1 tassa d'oli de gira-sol
- 1/2 poma
- 1 cullerada de mostassa en gra
- sal
- oli per fregir
- vinagre de sidra
PREPARACIÓ
Per començar, peleu el llamàntol i reserveu-ne la cua i les potes.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la poma pelada i tallada a daus, la mostassa, el vinagre de sidra i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, talleu les patates, les pastanagues, el carbassó i la remolatxa amb una mandolina.
Seguidament, en una paella amb oli abundant fregiu les patates fins que quedin ben rosses.
Mentrestant, poseu la resta de verdures en un bol i amaniu-les amb la vinagreta i una mica de sal.
I ja per acabar, feu una base d'escarola al centre del plat, poseu les verdures amanides a sobre, la cua del llamàntol damunt de les verdures i les patates fregides a dalt de tot.
Finalment, guarniu el plat amb les potes de llamàntol pel voltant.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol la poma pelada i tallada a daus, la mostassa, el vinagre de sidra i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, talleu les patates, les pastanagues, el carbassó i la remolatxa amb una mandolina.
Seguidament, en una paella amb oli abundant fregiu les patates fins que quedin ben rosses.
Mentrestant, poseu la resta de verdures en un bol i amaniu-les amb la vinagreta i una mica de sal.
I ja per acabar, feu una base d'escarola al centre del plat, poseu les verdures amanides a sobre, la cua del llamàntol damunt de les verdures i les patates fregides a dalt de tot.
Finalment, guarniu el plat amb les potes de llamàntol pel voltant.