Llagostins amb crema d'allioli

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Elea Viñas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Arrel del Born, Barcelona

INGREDIENTS

  • 20 llagostins
  • 2 grans d'all
  • 4 brins de safrà
  • 1 gotet d'oli d'oliva verge
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 gotet de nata líquida
  • 1 tassa de fumet vermell
  • un polsim de pebre blanc

PREPARACIÓ

Per fer l'oli de safrà, poseu en un bol els grans d'all pelats, el safrà, la sal i l'oli d'oliva i tritureu-ho bé amb el túrmix.
A continuació, peleu els llagostins, salpebreu-los i salteu-los en una paella amb una mica d'oli ben calent. Quan estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los.

Tot seguit, a la mateixa paella, poseu-hi l'oli de safrà, el fumet i la nata líquida i remeneu-ho bé. Després, afegiu-hi els llagostins i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.

Finalment, poseu els llagostins amb el seu suc en una safata i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, emplateu els llagostins al centre del plat i salseu-ho tot amb el suc dels llagostins.
Anar al contingut