Llagostins amb crema d'allioli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Elea Viñas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Arrel del Born, Barcelona
INGREDIENTS
- 20 llagostins
- 2 grans d'all
- 4 brins de safrà
- 1 gotet d'oli d'oliva verge
- 1 culleradeta de sal
- 1 gotet de nata líquida
- 1 tassa de fumet vermell
- un polsim de pebre blanc
PREPARACIÓ
Per fer l'oli de safrà, poseu en un bol els grans d'all pelats, el safrà, la sal i l'oli d'oliva i tritureu-ho bé amb el túrmix.
A continuació, peleu els llagostins, salpebreu-los i salteu-los en una paella amb una mica d'oli ben calent. Quan estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los.
Tot seguit, a la mateixa paella, poseu-hi l'oli de safrà, el fumet i la nata líquida i remeneu-ho bé. Després, afegiu-hi els llagostins i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.
Finalment, poseu els llagostins amb el seu suc en una safata i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu els llagostins al centre del plat i salseu-ho tot amb el suc dels llagostins.
A continuació, peleu els llagostins, salpebreu-los i salteu-los en una paella amb una mica d'oli ben calent. Quan estiguin daurats, retireu-los i reserveu-los.
Tot seguit, a la mateixa paella, poseu-hi l'oli de safrà, el fumet i la nata líquida i remeneu-ho bé. Després, afegiu-hi els llagostins i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.
Finalment, poseu els llagostins amb el seu suc en una safata i deixeu-ho coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu els llagostins al centre del plat i salseu-ho tot amb el suc dels llagostins.