Llagostins amb cigronets i pastissets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vidal
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Batiste
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 8 llagostins
- 8 espardenyes (pastissets)
- 10 ametlles crues
- 3 alls
- 750 g cigronets cuits
- flor de sal d'espècies
- 8 rovellons petits
- 12 rossinyols
- romaní
- Oli d'oliva verge extra
- Sal grossa
PREPARACIÓ
Per començar, feu una picada de morter amb all i ametlla. Seguidament, saltegeu-la en una paella amb oli d'oliva, tombeu-la parell de vegades, afegiu-hi els cigronets cuits, remeneu-ho bé, poseu-hi la sal d'espècies i reserveu-ho.
A continuació, netegeu amb un drap els bolets, no cal tallar-los, i confiteu-los en un cassó amb 200 grams d'oli a foc baix, a 90 graus, amb una fulla de romaní durant un parell de minuts.
Mentrestant, feu un tall longitudinal a les espardenyes per deixar-les obertes i en una planxa ben calenta, sobre un llim de sal grossa, coeu-hi els llagostins i les espardenyes (pastissets) amb una mica d'oli.
I ja per acabar, emplateu de base els cigrons i aneu-hi posant la resta dels ingredients pel damunt, de manera que quedi atractiu a la vista.
A continuació, netegeu amb un drap els bolets, no cal tallar-los, i confiteu-los en un cassó amb 200 grams d'oli a foc baix, a 90 graus, amb una fulla de romaní durant un parell de minuts.
Mentrestant, feu un tall longitudinal a les espardenyes per deixar-les obertes i en una planxa ben calenta, sobre un llim de sal grossa, coeu-hi els llagostins i les espardenyes (pastissets) amb una mica d'oli.
I ja per acabar, emplateu de base els cigrons i aneu-hi posant la resta dels ingredients pel damunt, de manera que quedi atractiu a la vista.