Llagostí amb moll de l'os i romesco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Pellicer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: ABaC, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 llagostins reials
  • 4 trossos de moll de l'os
  • 2 cullerades de romesco
  • 4 dàtils frescos
  • Per al romesco:
  • 2 tomàquets madurs escalivats
  • 1/2 cabeça d'all escalivada
  • 1/2 ceba
  • polpa de nyora
  • ametlles, pinyons, avellanes
  • julivert, cibulet
  • oli d'oliva verge
  • sal marina i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli abundant confiteu les cues de llagostí, ja pelades, durant 8 minuts a 80 graus.
Seguidament, talleu-les per la meitat i salteu-les en una paella amb una mica d'oli fins que quedin dauradetes.

A continuació, en un cassó amb aigua bullint escaldeu el moll de l'os durant 3 minuts. Després, salteu-lo en una paella amb una mica d'oli fins que quedi ben daurat.

Per fer el romesco, poseu en un bol els tomàquets, els alls, la ceba picada, la polpa de nyora, el julivert, les ametlles, els pinyons i les avellanes i tritureu-ho amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu els llagostins i el moll de l'os, amaniu-los amb oli d'oliva, cibulet picat, sal marina i pebre, poseu-hi el romesco al costat i guarniu el plat amb els dàtils pelats i tallats per la meitat.
Anar al contingut