Lioneses de trufa i nata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria en general (pel seu contingut en sucres senzills, greixos i farines) acostuma a ser molt calòrica, per això, el consum ha de ser moderat, ocasional, i millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
250 g de nata 35%
125 g aigua
125 g de llet sencera
125 g de farina
100 g de mantega
50 g de sucre glaç
25 g de sucre
4 ous
un canonet de vainilla
sal
3 cullerades de xocolata en pols
trossets de xocolata per decorar
PREPARACIÓ
- A foc baix posem dins d'un pot 125 g d'aigua mineral, 125 g de llet sencera, la pasta d'una beina de vainilla, 25 g de sucre, 100 g de mantega i un polsim de sal.
- Hi afegim 125 g de farina i la incorporem a la massa. Ho reservem fins que la massa estigui tèbia.
- Incorporem a la massa ja tèbia 4 ous, que abocarem d'un en un i sense deixar de remenar.
- Posem la massa en una màniga de pastisser i omplim un motlle de silicona.
- Enfornem el motlle durant 15 minuts a 180º. Un cop fornejada la massa, la deixem refredar.
- Separem 250 g de nata en dues parts. Muntem una de les parts amb 50 g de sucre glaç i la posem dins d'una màniga pastissera. Muntem l'altra meitat de la nata amb tres cullerades de xocolata en pols i la posem en una altra màniga pastissera.
- Desemmotllem les lioneses ja fredes, les obrim pel mig i les omplim amb les mànegues (una amb nata i l'altra amb xocolata).
- Decorem les lioneses amb trossets de xocolata.