Lioneses de cafè

  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta elaboració és ideal per a la salut òssia ja que la llet ens aporta calci, i la nata i la mantega, vitamina D, tot i que també aporta molts greixos saturats, pel que el seu consum ha de ser moderat i ocasional.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    300 ml nata 35%

    140 g de farina

    125 ml de llet

    125 ml d'aigua mineral

    110 g de mantega

    55 g de sucre

    4 ous

    3 cullerades de Cafè soluble

    2 làmines de gelatina

    Una beina vainilla

    Una culleradeta de canyella en pols

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem en un pot 125 ml de llet, 25 ml d'aigua i una beina de vainilla, 110 g de mantega i 5 g de sucre i ho portem al foc, viu, fins que bulli.
  2. Tamisem 140 g de farina en un bol amb un colador. Hi afegim 1 culleradeta de canyella en pols.
  3. Afegim al pot aquesta barreja amb un polsim de sal. Ho remenem. manualment fins que la massa es desenganxi de les parets del pot.
  4. Batem en un plat 4 ous.
  5. Incorporem els 4 ous batuts al pot de mica en mica i sense parar de remenar. Ho barregem bé i posem la massa resultant en una mànega.
  6. Preparem una safata de forn amb paper sulfurat. Fem boletes de mida mossegada i les deixem a sobre de la safata.
  7. Espolsem un grapat de cafè soluble per sobre de les boletes. Posem el forn a 250º i quan enfornem les boletes l'abaixem a 180º i ho deixem 20 minuts.
  8. Hidratem dos làmines de gelatina en un plat soper amb una mica d'aigua mineral freda.
  9. Desfem en un pot al foc 50 g de sucre i 100 ml d'aigua mineral. Hi afegim la gelatina hidratada i ho deixem refredar.
  10. Traiem les boletes del forn i les deixem refredar.
  11. Traiem de la nevera 300 g de nata i un bol d'acer inoxidable. Muntem la nata afegint-hi 3 cullerades de cafè soluble. Quan la nata estigui mig muntada hi afegim el  xarop-almívar i acabem de muntar-la.
  12. Posem la nata muntada en un mànega i la portem a la nevera perquè es refredi.
  13. Tallem les boletes deixant-les unides per una banda (com si les lioneses fossin les valves d'un musclo), les omplim amb la mànega i llest!!!