Limba soacrei (Llibrets d'albergínia) - Orhei, Moldàvia
- Programa: Karakia
- Cuina: Lilia Terentii, Els Pallaresos
INGREDIENTS
- Per a 10-12 persones:
- 2 albergínies allargades
- 200 g de formatge cremós
- 3 cullerades de maionesa
- 1 tomàquet gros
- 2 alls
- 2 ous
- farina
PREPARACIÓ
Esbandiu les albergínies i, sense pelar-les, talleu-les al llarg fent talls d'un dit de gruix aproximadament. Repartiu els talls per sobre del marbre i saleu-lo perquè "suïn".
Passada una bona estona, escorreu els talls d'albergínia i arrebosseu-los amb ou batut i farina. Fregiu-los en una paella amb oli abundant i, un cop rossos, deixeu-los escórrer sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'oli sobrer.
Prepareu una barreja amb el formatge, la maionesa i els alls trinxats ben menuts.
Talleu el tomàquet a rodanxes primes i reserveu-lo.
Per preparar els "llibrets", esteneu els talls d'albergínia, a la part final del tall poseu-hi una mica de la barreja de formatge i una làmina de tomàquet, i doblegueu el tall d'albergínia sobre ell mateix. D'aquesta manera quedarà tancat el "llibret".
Nota:
La traducció del nom d'aquests llibrets d'albergínia és "la llengua de la sogra", potser perquè l'albergínia té un punt "picant"...
Passada una bona estona, escorreu els talls d'albergínia i arrebosseu-los amb ou batut i farina. Fregiu-los en una paella amb oli abundant i, un cop rossos, deixeu-los escórrer sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'oli sobrer.
Prepareu una barreja amb el formatge, la maionesa i els alls trinxats ben menuts.
Talleu el tomàquet a rodanxes primes i reserveu-lo.
Per preparar els "llibrets", esteneu els talls d'albergínia, a la part final del tall poseu-hi una mica de la barreja de formatge i una làmina de tomàquet, i doblegueu el tall d'albergínia sobre ell mateix. D'aquesta manera quedarà tancat el "llibret".
Nota:
La traducció del nom d'aquests llibrets d'albergínia és "la llengua de la sogra", potser perquè l'albergínia té un punt "picant"...