L'hort

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Roca
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • Per al "salmorejo":
  • 10 tomàquets madurs
  • 200 g de pa
  • 50 cc de vinagre de xerès
  • 200 cc d'oli d'oliva
  • mig gra d'all
  • sal
  • Per a la terra:
  • 100 g de pa integral
  • Per a les verdures:
  • cebetes tendres
  • naps petits
  • remolatxes tendres
  • espàrrecs verds
  • carabassons petits
  • patates petites
  • pastanagues petites
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les verdures i talleu-les per la meitat.

Seguidament, escaldeu-les per separat en una olla amb aigua i sal i, després, refredeu-les en un bol amb aigua i gel.

Per fer el "salmorejo", poseu a la Thermomix els tomàquets pelats, l'oli d'oliva, el vinagre de xerès, el gra d'all, el pa i la sal i tritureu-ho.

Per fer la terra, torreu el pa integral, talleu-lo a trossos i tritureu-lo a la Thermomix.

I ja per acabar, emplateu el "salmorejo", poseu-hi les verdures dretes a sobre i guarniu el plat amb la terra.
Anar al contingut