Lavangi (Llobarro farcit) - Abseron, Azerbaidjan

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Lala Muradova, Tarragona

INGREDIENTS

  • Per a 4-6 persones:
  • 3 llobarros mitjans
  • 3 cebes
  • un grapat de nous
  • pebre negre
  • sal i oli
  • turşu (pasta de prunes agres)
  • prunes seques
  • llimona
  • coriandre fresc

PREPARACIÓ

Peleu les cebes i talleu-les a llunes ben fines i després trinxeu-les.
Poseu les nous dins el got de la batedora i trossegeu-les.
En un bol, barregeu les nous i la ceba. Saleu-ho generosament i condimenteu-ho amb pebre negre. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat.
Afegiu-hi el turşu tallat a bocins i unes quantes prunes seques sense pinyol, també tallades a trossets. Remeneu-ho de nou i reserveu-ho.
Netegeu els llobarros a raig d'aixeta. Millor si demaneu a la peixateria que us els obrin al llarg i els buidin les entranyes, tindreu menys feina.
Poseu-los a la safata del forn i fregueu-los amb força sal pels dos costats.
Farciu cada llobarro amb un bon tou de la pasta de nous que teniu reservada i tanqueu-los amb l'ajut de 2 o 3 escuradents, punxats de costat a costat de cada llobarro. D'aquesta manera evitareu que el farcit s'escapi durant la cocció.
Ruixeu-los amb un bon raig d'oli d'oliva i enforneu-los durant uns 20 minuts (tot dependrà de la mida dels llobarros), a temperatura mitjana.
Un cop cuits, poseu-los sencers en una safata de servir. Guarniu-los amb unes rodanxes de llimona per sobre i unes quantes fulles de coriandre fresc.

Nota:
Si no podeu aconseguir el turşu en alguna botiga especialitzada en menjars de l'est, poseu-hi unes quantes prunes seques més, tot i que el gust no serà ben bé el mateix, ja que el turşu li dóna un toc àcid al plat.

Anar al contingut