Lasanya
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marquès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 pit de pollastre (bullit)
- 150 g de xampinyons
- 1 carbassó
- 150 g de sofregit de tomàquet
- oli i sal
- plaques de lasanya
- formatge ratllat
- Per a la beixamel:
- 100 g de mantega
- 100 g de farina blanca
- 1/4 de l de llet
- sal, pebre blanc i nou moscada
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli sofregiu el carbassó i els xampinyons tallats a daus petits.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi el pollastre tallat a daus petits i el sofregit de tomàquet i remeneu-ho bé.
Per fer la beixamel, desfeu la mantega en un cassó. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé. Tot seguit, afegiu-hi la llet, la sal, el pebre blanc i la nou moscada, i remeneu-ho tot bé fins que quedi ben cremosa.
Per fer la lasanya, poseu en una safata dues plaques de lasanya, remullades amb aigua, i cobriu-les amb el sofregit. A sobre, poseu-hi dues plaques més i torneu a cobrir-les amb sofregit. Finalment, poseu-hi dues plaques més, cobriu-ho tot amb la beixamel i espolseu-hi formatge ratllat per sobre. A continuació, poseu a gratinar al forn durant 10 minuts. I ja podeu emplatar-ho.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi el pollastre tallat a daus petits i el sofregit de tomàquet i remeneu-ho bé.
Per fer la beixamel, desfeu la mantega en un cassó. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé. Tot seguit, afegiu-hi la llet, la sal, el pebre blanc i la nou moscada, i remeneu-ho tot bé fins que quedi ben cremosa.
Per fer la lasanya, poseu en una safata dues plaques de lasanya, remullades amb aigua, i cobriu-les amb el sofregit. A sobre, poseu-hi dues plaques més i torneu a cobrir-les amb sofregit. Finalment, poseu-hi dues plaques més, cobriu-ho tot amb la beixamel i espolseu-hi formatge ratllat per sobre. A continuació, poseu a gratinar al forn durant 10 minuts. I ja podeu emplatar-ho.