Lasanya de ceba i cigrons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    La combinació de la pasta (cereals) amb els cigrons (llegums) i els làctics fa que aquesta recepta tingui els aminoàcids essencials que l'organisme necessita, així és una bona alternativa per obtenir la proteïna en persones vegetarianes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 24 plaques de caneló

    200 g de cigró cuit

    125 g de mató  

    100 g de rulo de cabra  

    4 tomacons

    2 cebes de Figueres  

    50 g de farina

    50 g de mantega

    1 l de llet fresca

    250 g de nata

    1 gra d'all

    1 cullerada de pebre vermell dolç

    pebre blanc

    un raig de vi blanc sec

    julivert

    alfàbrega  

    oli ove

    1 fulla de llorer

    nou moscada

PREPARACIÓ

  1. Tallem les cebes a mida ben menuda i les enrossim en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra i una fulla de llorer.
  2. Posem a bullir la nata juntament amb la llet. Ho salem.
  3. Fem un roux posant, en un pot, 50 g de farina i 50 g de mantega. Ha de coure a foc baix, durant 10', sense deixar de remenar i vigilant que no es cremi. 
  4. Quan la ceba estigui feta, hi afegim els tomacons ratllats.
  5. Afegim la llet amb la nata al roux, i no deixem de remenar fins aconseguir la textura de beixamel. Hi posem sal, pebre blanc i nou moscada. Quan ho tinguem amb la textura que volem, ho retirem del foc i ho filmem a pell amb paper transparent, perquè no s'hi faci crosta.
  6. Afegim els cigrons al sofregit i remenem.
  7. Posem una olla grossa amb molta aigua, la tapem i la posem a bullir.
  8. Pelem un gra d'all, el laminem i el posem en un pot petit amb oli d'oliva verge extra. El fem ballar un minut, just que comenci a canviar de color i el retirem del foc. Hi posem una cullerada de pebre vermell fumat dolç i un raig de vi blanc sec. Ho tornem a escalfar uns segons i ho afegim a la cassola dels cigrons.
  9. Salem l'aigua on bullirem les plaques de caneló. Perquè no s'enganxin, les posem una a una, en vertical i deixant uns segons entre una i l'altra. Han de bullir durant 5'.
  10. Esmicolem el mató damunt la cassola dels cigrons i ho remenem tot bé.
  11. Traiem les plaques de caneló, una a una, i les posem en un bol gros amb aigua i gel, per tallar-ne la cocció.
  12. Estirem un drap de cuina i hi posem les plaques de caneló, separades entre elles perquè es vagin eixugant.
  13. Afegim una tercera part de la beixamel a la cassola dels cigrons, ho aixafem i remenem tot bé amb una forquilla. Hi afegim julivert picat i posem el farcit dins una mànega pastissera. Ens ajudarà a repartir-ho millor.
  14. Agafem una safata d'anar al forn i hi posem beixamel al fons de manera que quedi ben cobert. Damunt, hi posem una capa de làmines de caneló i, damunt d'elles, una capa de farcit. Ho repetim fins a completar la lasanya. L'hem d'acabar amb una capa de làmines de caneló i ho cobrim tot amb beixamel.  
  15. Traiem del congelador formatge de rulo de cabra. El ratllem tot, pell inclosa, el posem damunt la lasanya i ho enfornem a 220º durant 15'.
  16. Servim afegint unes fulles d'alfàbrega tallada per sobre.
Anar al contingut