Kotleta pa gómelskaia (Llom farcit a l'estil de Gómel) - Gómel, Bielorússia
- Programa: Karakia
- Cuina: Alena Shautsova i Natalia Scrypachova, El Vendrell
INGREDIENTS
- 5-6 talls de llom
- 200 g de ceps (o qualsevol altre tipus)
- 100 g de formatge ratllat
- 2-3 patates
- 1-2 cebes
- anet fresc
- ous
- farina
- pebre negre
- sal i oli
PREPARACIÓ
Si els bolets són secs, primer escaldeu-los una bona estona i trossegeu-los.
Peleu i talleu la ceba a llunes. Enrossiu-la en una paella amb una mica d'oli. Un cop cuita, afegiu-hi els bolets i condimenteu-ho amb l'anet trinxat i la sal. Deixeu que sofregeixi tot junts uns quants minuts i reserveu-ho.
Esteneu els talls de llom sobre el marbre i aplaneu-los lleugerament amb una maceta de fusta. Això farà que el tall sigui més tendre. Salpebreu-los.
Bateu un parell d'ous i reserveu-los.
Peleu les patates i ratlleu-les. Retireu el suc sobrant i reserveu-les.
Poseu damunt de cada tall de llom una cullerada curulla dels bolets amb ceba i una mica de formatge ratllat. Caragoleu el tall de llom, passeu-lo per l'ou batut i emboliqueu-lo amb força patata ratllada, fent força perquè s'escorri la mica d'aigua que encara pugui tenir la patata i quedi ben compacta.
Poseu un bon raig d'oli en una paella i fregiu-hi les boles de patata amb llom fins que siguin ben daurades. Després, poseu-les en una cassola de fang i enforneu-les durant uns 20 minuts, a temperatura mitjana.
Peleu i talleu la ceba a llunes. Enrossiu-la en una paella amb una mica d'oli. Un cop cuita, afegiu-hi els bolets i condimenteu-ho amb l'anet trinxat i la sal. Deixeu que sofregeixi tot junts uns quants minuts i reserveu-ho.
Esteneu els talls de llom sobre el marbre i aplaneu-los lleugerament amb una maceta de fusta. Això farà que el tall sigui més tendre. Salpebreu-los.
Bateu un parell d'ous i reserveu-los.
Peleu les patates i ratlleu-les. Retireu el suc sobrant i reserveu-les.
Poseu damunt de cada tall de llom una cullerada curulla dels bolets amb ceba i una mica de formatge ratllat. Caragoleu el tall de llom, passeu-lo per l'ou batut i emboliqueu-lo amb força patata ratllada, fent força perquè s'escorri la mica d'aigua que encara pugui tenir la patata i quedi ben compacta.
Poseu un bon raig d'oli en una paella i fregiu-hi les boles de patata amb llom fins que siguin ben daurades. Després, poseu-les en una cassola de fang i enforneu-les durant uns 20 minuts, a temperatura mitjana.