Kotlet (Carn arrebossada) - Iran
- Programa: Karakia
- Cuina: Farah Vossoughi, Barcelona
INGREDIENTS
- 500 g de carn picada (vedella o xai)
- 500 g de patates
- 3-4 ous
- 2-3 cebes
- julivert
- pa ratllat
- pebre negre
- sal i oli
PREPARACIÓ
Bulliu les patates uns 15 o 20 minuts, peleu-les i tritureu-les. Peleu les cebes i ratlleu-les. Ara ja podeu començar a amassar tots els ingredients: les patates, la ceba, els ous i els condiments (sal, pebre negre i julivert ben picat). Quan tingui la consistència d'una pasta homogènia, barregeu-hi la carn picada. Ha de quedar tot ben barrejat.
Amb aquesta pasta feu unes boles d'uns 4-5 cm de diàmetre.
Escampeu el pa ratllat per sobre d'una superfície ben plana i feu rodar les boles perquè us quedin ben arrebossades. Després les aixafeu una mica amb les mans i els doneu una forma plana, de més o menys 1 cm de gruix.
Escalfeu l'oli a temperatura mitjana i fregiu les kotlet fins que us quedin d'un color daurat. Serviu-les amb julivert ben picadet per sobre i acompanyades d'una amanida de tomàquet.
Amb aquesta pasta feu unes boles d'uns 4-5 cm de diàmetre.
Escampeu el pa ratllat per sobre d'una superfície ben plana i feu rodar les boles perquè us quedin ben arrebossades. Després les aixafeu una mica amb les mans i els doneu una forma plana, de més o menys 1 cm de gruix.
Escalfeu l'oli a temperatura mitjana i fregiu les kotlet fins que us quedin d'un color daurat. Serviu-les amb julivert ben picadet per sobre i acompanyades d'una amanida de tomàquet.