Kompot z jabłek (Compota -suc- de poma) - Polònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Piotr Perski, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 pomes madures
- 2 l d'aigua
- 1 llimona
- 1 canó de canyella
- 3-4 claus d'olor
- sucre
PREPARACIÓ
És millor preparar la compota el dia abans o al matí, per prendre-la durant el dia.
Peleu i trossegeu les pomes i poseu-les a coure en un cassó amb l'aigua, els claus d'olor, la pell de mitja llimona (si no en teniu, podeu posar-hi pell de taronja), un tros de canyella en branca i el sucre al vostre gust de dolçor.
Tapeu-ho i deixeu que tot plegat cogui fins que veieu que les pomes ja s'han estovat força. Si voleu que tingui una mica més de gust, afegiu-hi un raig de suc de llimona; a més, farà que la beguda no sigui tan dolça.
Deixeu refredar la compota a la nevera unes quantes hores i serviu-la durant els àpats. Al final, si us agrada, us podeu menjar els trossos de poma cuita que quedin al fons del got.
Nota:
Podeu experimentar amb la quantitat d'aigua i de pomes, depenent de si us agrada més o menys concentrat. També podeu preparar-la amb qualsevol altra fruita de temporada (maduixes, gerds, etc.) barrejant-la amb poma o no.
Peleu i trossegeu les pomes i poseu-les a coure en un cassó amb l'aigua, els claus d'olor, la pell de mitja llimona (si no en teniu, podeu posar-hi pell de taronja), un tros de canyella en branca i el sucre al vostre gust de dolçor.
Tapeu-ho i deixeu que tot plegat cogui fins que veieu que les pomes ja s'han estovat força. Si voleu que tingui una mica més de gust, afegiu-hi un raig de suc de llimona; a més, farà que la beguda no sigui tan dolça.
Deixeu refredar la compota a la nevera unes quantes hores i serviu-la durant els àpats. Al final, si us agrada, us podeu menjar els trossos de poma cuita que quedin al fons del got.
Nota:
Podeu experimentar amb la quantitat d'aigua i de pomes, depenent de si us agrada més o menys concentrat. També podeu preparar-la amb qualsevol altra fruita de temporada (maduixes, gerds, etc.) barrejant-la amb poma o no.