Kokotxes amb salsa verda
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Amaya
INGREDIENTS
- 800 g de kokotxes
- 1 gotet d'oli d'oliva
- julivert
- farina
- all
- sal Per al fumet:
- 200 g d'espines de lluç
- 10 g de mantega
- 1/2 ceba
- 1 got de vi blanc
- 1 manat d'herbes (julivert, llorer, porro)
- 1 pastanaga
PREPARACIÓ
Primer de tot, prepareu el fumet. Desfeu la mantega, enrossiu-hi la ceba i la pastanaga tallades a trossets, i després poseu-hi les espines del lluç o el cap.
Doneu-hi unes voltes perquè no se us agafi i després tireu-hi el vi blanc, espereu que redueixi una mica i incorporeu-hi l'aigua i el manat d'herbes. Deixeu-ho bullir 20 minuts i coleu-ho. Per a preparar les kokotxes, poseu oli en una paella juntament amb l'all tallat i la farina, remeneu-ho perquè quedi lligat i la farina no es cremi. Aleshores, saleu les kokotxes i poseu-les a dins, i a poc a poc tireu-hi el fumet i una mica de julivert. Deixeu-ho coure el temps que trigui la salsa a lligar-se (si veieu que us queda molt espessa podeu afegir-hi una mica més de fumet). Ja podeu servir el plat.
Doneu-hi unes voltes perquè no se us agafi i després tireu-hi el vi blanc, espereu que redueixi una mica i incorporeu-hi l'aigua i el manat d'herbes. Deixeu-ho bullir 20 minuts i coleu-ho. Per a preparar les kokotxes, poseu oli en una paella juntament amb l'all tallat i la farina, remeneu-ho perquè quedi lligat i la farina no es cremi. Aleshores, saleu les kokotxes i poseu-les a dins, i a poc a poc tireu-hi el fumet i una mica de julivert. Deixeu-ho coure el temps que trigui la salsa a lligar-se (si veieu que us queda molt espessa podeu afegir-hi una mica més de fumet). Ja podeu servir el plat.