Kohupiima-purukook (Pastís granulat) - Estònia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Pille Heinloo, Sabadell

INGREDIENTS

  • mantega
  • ous
  • llimona
  • sucre
  • pols de bicarbonat
  • farina
  • 1 ou
  • 2 pots de formatge fresc tipus "quark" (o mató)

PREPARACIÓ

En un bol, barregeu-hi el sucre i la mantega a trossos. Per aconseguir la textura d'aquest pastís, en lloc d'aixafar la mantega amb una forquilla, l'heu d'anar tallant a trossets cada cop més petits amb un ganivet. Afegiu la farina i un polsim de bicarbonat al bol i, per amassar, seguiu amb la mateixa tècnica del ganivet, com si anéssiu tallant la barreja. Després acabeu d'amassar-ho a mà, procurant que quedin una mena de grumolls ben petits. Barregeu el "quark" amb un ou i la ratlladura d'una llimona i remeneu-ho fins que aconseguiu una crema homogènia. Afegiu-hi 4 cullerades de sucre i continueu remenant. Aboqueu una part de la massa de grumolls en un motlle de vores desmuntables i aixafeu-la amb els punys perquè quedi compactada. Després aboqueu-hi la crema de formatge "quark". Acabeu de repartir l'altra meitat de pasta de grumolls que us queda per sobre de la crema i ja ho podeu posar al forn durant uns 40-50 minuts. Si us agrada, el podeu obrir per la meitat i farcir-lo de fruita o melmelada.

Anar al contingut