Kohaku namasu (Amanida de rave i pastanaga) - Hida, Japó
- Programa: Karakia
- Cuina: Chisato Kuroki, Cabrils
INGREDIENTS
- 1 daikon (rave gegant japonès)
- 2 pastanagues grosses
- llavors de sèsam
- vinagre d'arròs
- sucre
- sal
PREPARACIÓ
Peleu les pastanagues. Peleu també el daikon; us serà més fàcil si el partiu en tres trossos.
Talleu a làmines els trossos de daikon i, després, talleu les làmines a tires. Feu el mateix amb les pastanagues.
Poseu-ho tot en un bol i deixeu-ho macerar amb un parell de culleradetes de sal durant força estona. Remeneu-ho perquè la sal quedi ben repartida.
Prepareu la vinagreta just abans de servir l'amanida. Poseu quatre o cinc cullerades de vinagre d'arròs en una tassa i dissoleu-hi un parell de culleradetes de sucre i una de sal. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho al vostre gust.
Aboqueu la vinagreta per sobre de la pastanaga i el daikon i remeneu-ho.
Per acabar, escampeu-hi un grapadet de llavors de sèsam pel damunt i ja podeu servir l'amanida.
Talleu a làmines els trossos de daikon i, després, talleu les làmines a tires. Feu el mateix amb les pastanagues.
Poseu-ho tot en un bol i deixeu-ho macerar amb un parell de culleradetes de sal durant força estona. Remeneu-ho perquè la sal quedi ben repartida.
Prepareu la vinagreta just abans de servir l'amanida. Poseu quatre o cinc cullerades de vinagre d'arròs en una tassa i dissoleu-hi un parell de culleradetes de sucre i una de sal. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho al vostre gust.
Aboqueu la vinagreta per sobre de la pastanaga i el daikon i remeneu-ho.
Per acabar, escampeu-hi un grapadet de llavors de sèsam pel damunt i ja podeu servir l'amanida.