Kofta (Mandonguilles) - Egipte

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Sayed Akl Ramadan, Barcelona

INGREDIENTS

  • carn picada
  • ceba
  • llimona
  • barreja d'espècies egípcia
  • all mòlt
  • sal
  • oli

PREPARACIÓ

Barregeu la carn picada amb la ceba ratllada i condimenteu-la amb l'all mòlt, la sal i la barreja d'espècies per a la carn.
Amaniu-ho amb un raig de suc de llimona i remeneu-ho durant uns quants minuts perquè tots els ingredients quedin ben barrejats.
Per donar forma a les kofta, agafeu una porció de carn, us la poseu a la palma de la mà, la tanqueu i premeu els dits, no gaire fort, unes quantes vegades. Us quedarà una mandonguilla allargada.
Poseu una paella al foc amb força oli. Fregiu-hi les kofta a foc lent, procurant que no es cremin. Les podeu servir calentes o fredes.

Una altra opció és coure-les a la planxa o a la brasa (estil barbacoa), però fan més fum. També podeu afegir a la carn picada un grapat d'arròs, i si les emboliqueu amb fulles de col o de parra, n'obtindreu el que ells en diuen mashi.

Anar al contingut