Kofta (mandonguilles) de xai

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Ferré
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Tragaluz, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg de carn picada de xai
  • 1 ceba
  • 2 bitxos verds
  • 30 g de gingebre fresc
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada de cardamom
  • 1 ou
  • 1 gotet d'oli d'oliva verge
  • pa ratllat, sal i pebre Per a la salsa:
  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge
  • 1 ceba
  • 2 bitxos vermells
  • 1 cullerada de gingebre
  • 2 grans d'all
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 3 culleradetes de coriandre mòlt
  • 2 culleradetes de comí mòlt
  • 1 culleradeta de bitxo en pols
  • 1 copeta de vinagre blanc
  • 1 gotet d'aigua
  • 185 g de iogurt
  • 1 gotet de llet de coco

PREPARACIÓ

Barregeu en un bol la carn picada de xai amb la ceba tallada petita, una mica de bitxo verd, gingebre, all picat (prèviament escaldat), cardamom i els ous sencers.
Afegiu-hi el pa ratllat, oli d'oliva, sal i pebre i acabeu-ho de treballar. A continuació, feu les mandonguilles i fregiu-les en una paella amb l'oli ben calent. Reserveu-les sobre un full de paper absorbent. Comenceu a preparar la salsa. Poseu la ceba tallada en juliana en un cassó. Heu de tenir en compte que la ceba ha de quedar transparent, no daurada. Després incorporeu-hi el gingebre, l'all picat (prèviament escaldat) i una mica de bitxo. Afegiu-hi també les espècies mòltes: la cúrcuma, el cardamom, el coriandre, el comí i el bitxo picant. Deixeu-ho al foc uns 5 minuts. Passat aquest temps, tireu-hi el vinagre i deixeu-lo evaporar. Poseu-hi les mandonguilles i l'aigua i feu-ho coure, tapat, uns 30 minuts. Mentrestant, barregeu el iogurt natural i la llet de coco, i quan faltin 10 minuts de cocció, afegiu-ho a la salsa. Deixeu-ho 5 o 10 minuts més al foc i ja tindreu el plat a punt. Serviu-ho amb arròs saltat amb oli d'oliva i all tendre.
Anar al contingut