Knedla zemlova (Pa bullit) - Eslovàquia
- Programa: Karakia
- Cuina: Rastislav Vitálos "Rasto", Girona
INGREDIENTS
- 4 panets de Viena
- 600 g de farina
- 4 g de llevat
- 1 ou
- oli de gira-sol
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
En un bol de mida grossa, barregeu-hi la farina, una culleradeta de sal, el llevat trossejat, l'ou i 4 cullerades d'oli. Barregeu-ho tot i aneu-hi afegint aigua a mesura que pasteu, de manera que la pasta resultant quedi més aviat enganxosa.
Talleu els panets a trossos petits i barregeu-los amb la massa. Remeneu-ho i deixeu-ho que reposi durant una hora i mitja, tapant el bol amb un drap de fil.
Dividiu la massa en 4 parts iguals. Mulleu-vos les mans amb aigua i aneu donant forma ovalada i una mica aplanada a cada porció.
Poseu una olla al foc amb aigua i sal. Quan l'aigua bulli, feu-hi coure les porcions ovalades de pasta, d'una en una. Cada porció ha de coure uns 10 minuts per cada costat.
Un cop cuites, deixeu-les assecar una mica i després unteu-les lleugerament amb oli per tots costats.
Serviu les peces, tallades a llesques com si fos pa, per acompanyar plats com la Sviecková omácká (crema de pastanaga, vegeu recepta a part).
Talleu els panets a trossos petits i barregeu-los amb la massa. Remeneu-ho i deixeu-ho que reposi durant una hora i mitja, tapant el bol amb un drap de fil.
Dividiu la massa en 4 parts iguals. Mulleu-vos les mans amb aigua i aneu donant forma ovalada i una mica aplanada a cada porció.
Poseu una olla al foc amb aigua i sal. Quan l'aigua bulli, feu-hi coure les porcions ovalades de pasta, d'una en una. Cada porció ha de coure uns 10 minuts per cada costat.
Un cop cuites, deixeu-les assecar una mica i després unteu-les lleugerament amb oli per tots costats.
Serviu les peces, tallades a llesques com si fos pa, per acompanyar plats com la Sviecková omácká (crema de pastanaga, vegeu recepta a part).