Kachkeis (Crema de formatge) - Esch-Uelzecht, Luxemburg
- Programa: Karakia
- Cuina: Monique Neiens, Sant Cugat del Vallès
INGREDIENTS
- 250 g de formatge Cancoillotte (el trobareu a botigues especialitzades)
- llet
- mantega
- 1 rovell d'ou
- pebre
- sal
PREPARACIÓ
Talleu el formatge a bocins de la mida d'una nou. Poseu-los en una cassola i cobriu-los dues terceres parts amb llet. Remeneu-ho tota l'estona, amb una cullera de fusta, fins que el formatge es desfaci. Us ha de quedar molt líquid.
Just abans que arrenqui el bull, retireu-ho del foc, salpebreu-ho al vostre gust i afegiu-hi un tros de mantega i el rovell d'ou. Poseu-ho de nou al foc uns minuts més i seguiu remenant-ho amb energia.
Aboqueu-ho en un bol i deixeu-ho reposar una estona. Després, refredeu-ho a la nevera fins al moment de servir. Amb el fred, aquesta crema líquida agafarà consistència.
Serviu-ho junt amb uns bastonets de pa per poder-los sucar o, com solen fer a Luxemburg, amb unes llesques de pa amb mostassa.
Just abans que arrenqui el bull, retireu-ho del foc, salpebreu-ho al vostre gust i afegiu-hi un tros de mantega i el rovell d'ou. Poseu-ho de nou al foc uns minuts més i seguiu remenant-ho amb energia.
Aboqueu-ho en un bol i deixeu-ho reposar una estona. Després, refredeu-ho a la nevera fins al moment de servir. Amb el fred, aquesta crema líquida agafarà consistència.
Serviu-ho junt amb uns bastonets de pa per poder-los sucar o, com solen fer a Luxemburg, amb unes llesques de pa amb mostassa.