Jarret de vedella bruna dels Pirineus

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Andria, La Seu d'Urgell

INGREDIENTS

  • 1 jarret de vedella bruna
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 2 grans d'all
  • 1 branca d'api (sense fulles)
  • 2 tomàquets madurs
  • llorer i farigola
  • canyella
  • oli, sal, pebre negre
  • 1/2 l de vi negre
  • 1/2 l de brou
  • 4 peres
  • 1/2 l de vi blanc

PREPARACIÓ

Per començar a preparar aquest plat, poseu a macerar el jarret amb vi negre durant 4 hores.
Sofregiu la bresa de ceba, pastanaga, api i porro. Quan estigui una mica daurada, afegiu-hi el tomàquet, pelat i sense llavors. 20 minuts després, un cop el sofregit estigui a punt, tireu-hi el llorer, la farigola i els alls tallats. Deixeu-ho coure una mica més i reserveu-ho. A part, salpebreu el jarret i rostiu-lo en una cassola amb oli. Tot seguit, afegiu-hi el sofregit d'abans i el vi negre de la maceració. Feu-ho reduir uns minuts abans d'abocar-hi el brou. Quan arrenqui el bull, tapeu la cassola i deixeu-ho coure 1 h i 1/2. Passat aquest temps, passeu la bresa pel colador xinès perquè deixi anar tot el suc, que després haureu de fer reduir. Talleu la carn i serviu-la acompanyada amb la salsa i amb peres bullides amb canyella, pebre i vi blanc.
Anar al contingut