Jarret de vedella amb bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Xesc
INGREDIENTS
- 1 jarret amb l'os de 3 k
- 2 cebes
- 2 porros
- 2 pastanagues
- 200 g de bolets de temporada
- sal grossa
- pebre en gra
- oli
- bolets secs en pols
- aigua Per a la picada:
- 12 ametlles torrades
- 2 grans d'all
- safrà
PREPARACIÓ
Saleu el jarret amb força sal grossa i espolseu-hi al damunt la pols de bolets secs.
Deixeu-ho macerar durant 2 hores abans de començar el plat. Renteu el jarret, assequeu-lo i daureu-lo en una paella amb oli. Estofeu durant uns minuts la bresa -el porro, la ceba i la pastanaga tallats a trossos petits-. Poseu-hi a dins el jarret i afegiu-hi uns quants grans de pebre. Mulleu-lo amb aigua freda i deixeu-ho coure durant 2 hores. Mentrestant, feu una picada amb els alls, les ametlles pelades i una mica de safrà. Desfeu-la amb una mica del brou del jarret i aboqueu-la a la cassola. Deixeu-ho al foc durant 10 minuts més. Serviu el jarret cobert amb una mica de brou, prèviament colat, i acompanyat amb els rovellons, que abans haureu saltat.
Deixeu-ho macerar durant 2 hores abans de començar el plat. Renteu el jarret, assequeu-lo i daureu-lo en una paella amb oli. Estofeu durant uns minuts la bresa -el porro, la ceba i la pastanaga tallats a trossos petits-. Poseu-hi a dins el jarret i afegiu-hi uns quants grans de pebre. Mulleu-lo amb aigua freda i deixeu-ho coure durant 2 hores. Mentrestant, feu una picada amb els alls, les ametlles pelades i una mica de safrà. Desfeu-la amb una mica del brou del jarret i aboqueu-la a la cassola. Deixeu-ho al foc durant 10 minuts més. Serviu el jarret cobert amb una mica de brou, prèviament colat, i acompanyat amb els rovellons, que abans haureu saltat.