Japopizza
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fabián Martín
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fabián Barcelona, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a la massa de la pizza:
- 1 kg de farina
- 20 g de llevat
- 1/2 l d'aigua
- 20 g de sal
- 40 cl d'oli d'oliva
- 1 bola de massa de 200 g
- 60 g de salsa de salmó (salmó i crema de llet)
- 80 g de barreja de formatges
- 200 g de peix fresc (salmó, tonyina, truita de riu...)
- llavors de sèsam
- 1 bola de mozzarella de búfala
- 20 g de formatge parmesà
- 20 g de ruca
- gingebre confitat
- wasabi
- vinagre de Mòdena
- sal
- salsa de soja
PREPARACIÓ
Per fer la massa, poseu en un bol la farina i el llevat i remeneu-ho bé amb les mans. Seguidament, afegiu-hi l'aigua i amasseu-ho durant 5 minuts.
Després, poseu-hi la sal i l'oli, amasseu-ho 5 minuts més, tapeu la massa amb un drap i deixeu-la reposar durant una hora.
Mentrestant, poseu el peix tallat a daus en un bol, el vinagre de Mòdena, la sal i la salsa de soja per sobre i deixeu-lo macerar durant uns 15 minuts.
Per fer la salsa de salmó poseu en un bol el salmó tallat a trossos i la crema de llet i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, poseu la bola de massa de 200 grams sobre el taulell enfarinat, aixafeu-la una mica amb les mans i estireu-la amb el corró.
Tot seguit, poseu-la en un motllo, cobriu-la amb la salsa de salmó i la barreja de formatges i deixeu-la coure al forn durant 20 minuts a 250 graus.
Finalment, talleu la pizza a quadradets i poseu a sobre de cada quadradet un dau de peix macerat, un tros de mozzarela i una mica de parmesà ratllat.
I ja per acabar, emplateu els trossos de pizza, amaniu-los amb una mica de salsa de soja i sèsam, poseu-hi la ruca, el gingebre i el wasabi al costat i serviu-ho amb un bol amb salsa de soja.
Després, poseu-hi la sal i l'oli, amasseu-ho 5 minuts més, tapeu la massa amb un drap i deixeu-la reposar durant una hora.
Mentrestant, poseu el peix tallat a daus en un bol, el vinagre de Mòdena, la sal i la salsa de soja per sobre i deixeu-lo macerar durant uns 15 minuts.
Per fer la salsa de salmó poseu en un bol el salmó tallat a trossos i la crema de llet i tritureu-ho amb el túrmix.
A continuació, poseu la bola de massa de 200 grams sobre el taulell enfarinat, aixafeu-la una mica amb les mans i estireu-la amb el corró.
Tot seguit, poseu-la en un motllo, cobriu-la amb la salsa de salmó i la barreja de formatges i deixeu-la coure al forn durant 20 minuts a 250 graus.
Finalment, talleu la pizza a quadradets i poseu a sobre de cada quadradet un dau de peix macerat, un tros de mozzarela i una mica de parmesà ratllat.
I ja per acabar, emplateu els trossos de pizza, amaniu-los amb una mica de salsa de soja i sèsam, poseu-hi la ruca, el gingebre i el wasabi al costat i serviu-ho amb un bol amb salsa de soja.