Irlandès de ceps amb llagostins

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Francesc Lladó
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Merlot, Tarragona

INGREDIENTS

  • 8 llagostins grossos
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 1/2 cullerada de sofregit de tomàquet
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • julivert, llorer i farigola
  • oli, vinagre, sal,
  • conyac
  • 1 tasseta d'arròs
  • Per al remenat:
  • 150 g de ceps
  • 3 ous
  • 250 cc de nata
  • nou moscada
  • sal i pebre
  • 20 g de mantega

PREPARACIÓ

Per començar, peleu els llagostins i separeu els caps de les cues.
A continuació, daureu els ceps en un cassó amb oli i quan estiguin daurats, flamejeu-ho amb conyac. Tot seguit, afegiu-hi els caps dels llagostins, la pastanaga, el porro i la ceba tallats a trossos i deixeu-ho daurar. Després, poseu-hi el sofregit de tomàquet, el pebre vermell dolç, les fulles de llorer, de farigola i de julivert i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Un cop cuit, afegiu-hi l'arròs, bulliu-ho fins que quedi passat i passeu-ho tot pel colador xinès.

Per fer el remenat, poseu la nata, els ous sencers, els ceps sencers i la nou moscada a la Thermomix i tritureu-ho.

Finalment, salteu les cues dels llagostins en una paella amb poc oli i rectifiqueu-los de sal.

I ja per acabar, poseu la salsa colada al fons d'un got llarg. Tireu-hi el remenat a sobre i guarniu-ho amb les cues de llagostí i un parell de ceps tallats finets.
Anar al contingut