Irlandès de ceps amb llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc Lladó
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Merlot, Tarragona
INGREDIENTS
- 8 llagostins grossos
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 1/2 cullerada de sofregit de tomàquet
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- julivert, llorer i farigola
- oli, vinagre, sal,
- conyac
- 1 tasseta d'arròs
- Per al remenat:
- 150 g de ceps
- 3 ous
- 250 cc de nata
- nou moscada
- sal i pebre
- 20 g de mantega
PREPARACIÓ
Per començar, peleu els llagostins i separeu els caps de les cues.
A continuació, daureu els ceps en un cassó amb oli i quan estiguin daurats, flamejeu-ho amb conyac. Tot seguit, afegiu-hi els caps dels llagostins, la pastanaga, el porro i la ceba tallats a trossos i deixeu-ho daurar. Després, poseu-hi el sofregit de tomàquet, el pebre vermell dolç, les fulles de llorer, de farigola i de julivert i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Un cop cuit, afegiu-hi l'arròs, bulliu-ho fins que quedi passat i passeu-ho tot pel colador xinès.
Per fer el remenat, poseu la nata, els ous sencers, els ceps sencers i la nou moscada a la Thermomix i tritureu-ho.
Finalment, salteu les cues dels llagostins en una paella amb poc oli i rectifiqueu-los de sal.
I ja per acabar, poseu la salsa colada al fons d'un got llarg. Tireu-hi el remenat a sobre i guarniu-ho amb les cues de llagostí i un parell de ceps tallats finets.
A continuació, daureu els ceps en un cassó amb oli i quan estiguin daurats, flamejeu-ho amb conyac. Tot seguit, afegiu-hi els caps dels llagostins, la pastanaga, el porro i la ceba tallats a trossos i deixeu-ho daurar. Després, poseu-hi el sofregit de tomàquet, el pebre vermell dolç, les fulles de llorer, de farigola i de julivert i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Un cop cuit, afegiu-hi l'arròs, bulliu-ho fins que quedi passat i passeu-ho tot pel colador xinès.
Per fer el remenat, poseu la nata, els ous sencers, els ceps sencers i la nou moscada a la Thermomix i tritureu-ho.
Finalment, salteu les cues dels llagostins en una paella amb poc oli i rectifiqueu-los de sal.
I ja per acabar, poseu la salsa colada al fons d'un got llarg. Tireu-hi el remenat a sobre i guarniu-ho amb les cues de llagostí i un parell de ceps tallats finets.