Iogurt de safrà i flor de taronger

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Vila
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: La Banyeta, Palol de Revardit (Pla de l’Estany)
  • Informació nutricional
    -Obre

    El iogurt és una llet fermentada que conté bactèries làctiques vives beneficioses per les funcions intestinalsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per donar gust al iogurt:
  • 3 iogurts naturals, ben cremosos
  • 100 ml de nata líquida (35% greix)
  • 3 brins de safrà
  • 25 ml d'aigua de tarongina (flor de taronger)
  • Per a l'emplatat:
  • grans/llavors variades, al gust (de sèsam, mill, carbassa)
  • fruita seca al gust
  • flors fresques de temporada (opcional)
  • 4 caramels durs de taronja

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'aigua de tarongina, els brins de safrà i la nata i deixeu-ho coure a foc suau. Quan comenci a fer bombolletes, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant 12 hores a la nevera. Seguidament, coleu-ho, poseu-ho en un bol juntament amb els iogurts i remeneu-ho bé amb un batedor.

A continuació, poseu els caramels en una safata, entre dos papers sulfuritzats, i deixeu-los escalfar al forn durant un parell de minuts a 180 graus. Seguidament, traieu-los de la safata, aixafeu-los amb un corró sense treure el paper sulfuritzat i deixeu-los refredar. Quan ja estiguin durs, retireu el paper sulfuritzat.

I ja per acabar, emplateu el iogurt, poseu-hi les llavors variades i la fruita seca per sobre i guarniu el plat amb les flors fresques i el carmel de taronja aixafat.
Anar al contingut